Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Україна – це сторона світла, тому добро неодмінно переможе зло”, – отець-волонтер з Тернопільщини

Отець Віталій Дзюба, парох села Байківці (УГКЦ), що біля Тернополя, разом зі своїм батьком долучився до волонтерства у Координаційному штабі підтримки оборони України У ці важкі воєнні дні священник гуртує вірян до молитви і до волонтерської праці, пише Терен.

«Вдень люди зайняті роботою, а ввечері приходять до церкви на спільну молитву за Україну. Краще трудитися в гурті, відволікатися від важких думок, ніж залишатися наодинці зі своїми переживаннями, пити краплі. Робимо те, що доручають: хтось носить мішки з продуктами, хтось фасує в торбинки, складає у коробки. Я тут зі своїм батьком. А з батьком легше й Путіна бити (усміхається). Десятки тисяч українців через війну втратили все. Ми знаходимося у відносно спокійній частині країни, тому маємо підтримувати потребуючих»,- ділиться отець.

Священик розповів, що у перші дні люди відчували розгубленість, а далі – взялись до спільної праці.

«У перші дні війни всі ми переживали шок, розгубленість, далі – несприйняття, агресію, ненависть до окупантів. А за тим настала конструктивна стадія – заспокоїлися, зібралися з думками і взялися до праці. Віруючим людям значно легше перенести страждання через війну. “Невже це кінець мого життя?” – запитує себе невіруючий. “Труднощі цьогочасного буття не вічні”, – натомість міркує християнин. Просимо у Бога про допомогу й отримаємо, бо приходимо з чистими серцями»,- розповів отець

Отець Віталій переконаний, що Україна – це сторона світла, тому добро неодмінно переможе зло. Детальніше – у відео.

С-300. Що треба знати про систему ППО, яку Словаччина надала Україні (ВІДЕО)

Крадіжка з магазину: 47-річна тернополянка може сісти на 8 років