Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Людських жертв немає: влада розповіла про обстріл Тернополя (ВІДЕО)

Фото ілюстративна з мережі інтернет
Фото ілюстративна з мережі інтернет

Обстріл Тернополя стався 3 квітня ввечері. Завдяки ППО, яка вчасно попередила даний факт, ракету знешкодили. Але осколки пошкодили об’єкт критичної інфраструктури.

Про це на брифінгу повімила місцева влада.

– 39 днів війни для Тернопільщини пройшли без бомбардувань, без прильотів. Але вчора буквально було здійснено ворогом бомбарудвання Тернополя. Тобто приліт перший відбувся. Дякуємо нашим Збройним Силам, які вчасно попередили даний факт, знешкодили. Однак осколками було зачіплено об’єкт критичної інфраструктури. І цей об’єкт зараз у непридатному стані для використання, – зазначив голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

Пан Труш повідомив, що решта інформації закрита.

– Зараз на місці події працює поліція та ДСНС. Вони проводять документування даного факту та доставання осколків. Людських жертв немає. По цьому об’єкту ми спрацювали напередодні, ми розуміли, що може бути така ситуація, тому усі превентивні заходи були вжиті до того. Тому такий маємо результат, – розповів Володимир Труш.

Також Труш просить не робити ніяких фото чи відео фіксацій. Ніяких історії не писати у соцмережах. Користуватися тільки перевіреною інформацією.

Як повідомив начальник Головного управління нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол, усі об’єкти критичної інфраструктури Тернопільщини перебувають під охороною. Відповідно коли відбувається сигнал тривоги, приходить оповіщення тих  людей, які там працюють, щоб мінімізувати заходи у випадку бобмардування. Також проводять оповіщення людей, які проживають навколо цих об’єктів.

– Це був перший постріл в Тернопільську область, але думаю, не останній. Тому ми всі повинні бути готові. На сьогодні всі бомбосховища працюють, всі йдемо туди у випадку повітряної тривоги, – каже очільник поліції області пан Богомол.

Як додає міський голова Сергій Надал, у Тернополі все повноцінно працює, місто живе своїм життям.

Фото ілюстративна з мережі інтернет.

“У свої 27 років зробив майже неможливе”: жителі Тернопільщини провідали в лікарні Героя України (ФОТО)

Викрали 9000 грн: на Гусятинщині двоє чоловіків пошкодили термінал прийому готівки на автомийці