Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

До відома тернопільських роботодавців: кваліфіковані переселенці шукають роботу

З часу початку війни до служби зайнятості Тернопільщини звернулося 1042 переселенці з районів ведення бойових дій.
З них: 538 – за консультаціями та 504 – у пошуку місць праці. Через відсутність прийнятних пропозицій роботи 310 особам з числа переселенців було надано статус безробітного.
За скеруванням служби зайнятості області вже 72 особи працевлаштовані. Найбільше у сферах медицини, вирощування зернових культур, у харчовій промисловості.
На 27 квітня на обліку в службі зайнятості Тернопільщини перебуває 384 переселенці, з них 254 зі статусом безробітного. З числа безробітних найбільше продавців (25), директорів та керівників підприємств чи підрозділів (22), менеджерів (11), бухгалтерів та інженерів (по 8), економістів і юристів (по 5), вчителів, вихователів, викладачів (5), кухарів (4). Є й фахівці рідкісних професій: літредактор, художник, авіатехнік, агроном, дизайнер меблів, доцент, моторист (судноплавство). Для них кар’єрні радники продовжують пошук прийнятних місць праці.
Шановні роботодавці! Якщо Ви можете запропонувати роботу переселенцям, зверніться у місцевий підрозділ служби зайнятості.
Спільними зусиллями допоможемо їм знайти роботу – закликають в Центрі зайнятості

У Тернополі буде будівельний бум? Держава виділить 2,4 мільярди для житла переселенцям

“Повпливати на те, що там, не можемо, а на те, що тут — можемо”, – тернопільський режисер волонтерить із перших днів війни