Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Ватнику” із Тернополя “світить” тюрма за дописи в соцмережах

Тернополянин літнього віку закликав у соцмережах підтримувати вторгнення країни-агресора. За це чоловік відповість перед законом.

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру жителю обласного центру, який закликав користувачів соціальних мереж в Україні підтримувати військові дії з боку РФ, поширюючи неправдиві наративи російської пропаганди (ст. 436 КК України), – повідомила пресслужба Тернопільської обласної прокуратури. –
За версією слідства, мешканець Тернополя у публічних дописах відкрито підтримував збройну агресію РФ і активно поширював матеріали із виправданням так званої «спецоперації» та заперечення злочинних дій російських окупантів. Під час санкціонованого судом обшуку в помешканні пропагандиста правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку із доказами його протиправної діяльності. Триває розслідування, що здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Довідка. Стаття 436 ККУ – пропаганда війни. Публічні заклики до агресивної війни або до розв’язування воєнного конфлікту, а також виготовлення матеріалів із закликами до вчинення таких дій з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів – караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Трагедія на Кременеччині: у аварії загинули неповнолітні мотоциклісти (ФОТО)

Діти залишилися без батька: на Тернопільщині прощаються з Героєм