Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Іменем Бога я прошу вас: зупиніть цю бійню», – папа Франциск

Під час недільної проповіді Папа Римський Франциск засудив «неприйнятну збройну агресію Росії проти України» та варварське вбивство дітей та мирних жителів.

У неділю, 13 березня, Папа Римський Франциск виступив перед тисячами людей, які зібралися для молитви на неділю на площі Святого Петра в Римі. Під час проповіді він назвав обложений російськими військами Маріуполь «містом-мучеником» і закликав організувати «по-справжньому безпечні коридори», щоб жителі могли покинути місто, – повідомляє НВ.
«Іменем Бога я прошу вас: зупиніть цю бійню», — сказав понтифік. Він додав, що українські міста ризикують «перетворитися на цвинтарі». Примітно, що у своєму засудженні війни Папа Римський жодного разу не згадав Росію, зазначає The Guardian. Проте, за словами видання, він використав у своїй промові такі вирази як «збройна агресія» та «відсутність вагомих стратегічних причин».
Також папа Франциск закликав усіх вірян допомагати біженцям. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.
«Хочу ще раз закликати приймати численних біженців, у яких перебуває Христос, і подякувати за велику мережу солідарності, що сформувалася, – вів далі Святіший Отець. – Прошу всі дієцезіальні та чернечі спільноти помножувати молитву за мир. Бог є тільки Богом миру, Він не є Богом війни, і той, хто підтримує насильство, профанує Його ім’я».
«А тепер помолімося в тиші за тих, що страждають і за те, щоби Бог навернув серця до непохитного прагнення миру», – мовив він, після чого на площі запанувала молитовна тиша.

Настав час змінити біатлонну гвинтівку на автомат. Тернополянка пішла захищати Україну

Кохання переможе все. Неймовірне освідчення в Тернополі