Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У яких ОТГ Тернопільщини і скільки взагалі конфіскували автомобілів для ЗСУ

На Тернопільщині продовжують конфісковувати автівки у водіїв, які випили і сіли за кермо у нетверезому стані.

З початку воєнних дій в області на арештмайданчик потрапили 14 транспортних засобів, водії яких перебували за кермом у нетверезому стані. Патрульні поліцейські вилучають авто  у порушників та передають  на потреби збройних сил України.

– Дві автівки забрали у нетверезих водіїв, це сталося в Чортківській та Бережанській ОТГ,- розповів голова ТОДА Володимир Труш.

Як повідомив заступник начальника відділу чергової служби Управління патрульної поліції в Тернопільській області Анатолій Кіт, вже шість таких автівок направлено для оборони військовим та працівникам інших силових структур. Серед порушників переважають мешканці області, однак є кермувальники й з інших областей.

Під час воєнного стану порядок відповідальності за водіння транспортом у нетверезому стані залишається незмінним: водії проходять освідчення, на них  патрульні складають адміністративні протоколи згідно статті 130 КУпАП. Автомобіль вилучають на арештмайданчик, а звідти, згідно рішення Тернопільської обласної військової адміністрації, його конфісковують на користь української армії.

Правоохоронці наголошують: керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння заборонено, зокрема і в період воєнного стану та закликають допомагати військовим не порушуючи Закон.

Громадян, котрі помітили водія у стані алкогольного сп’яніння, поліцейські закликають телефонувати на лінію 102 або за номером  067 – 673 – 65 – 69.

 

 

В Укрпошти з’явиться нова марка пов’язана з російським кораблем

Нажива на війні може стати підставою для притягнення до відповідальності