Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі влада пояснила, яким сигналам про тривогу варто довіряти

Деякі жителі Тернопільщини спантеличені несинхронізованими сигналами про повітряну тривогу і її відбій.

Люди запитують, яким є першоджерело цих сигналів, та кому вони мають довіряти.

Про це 2 березня на брифінгу роз’яснив голова військової адміністрації Тернопільської області Володимир Труш.

– Перший – це звуковий сигнал, на який мешканці області повинні реагувати одразу. Паралельно повідомлення дублюється на місцевих телеканал та радіо і на сторінках у соціальній мережі «Фесбук» Тернопільської обласної державної адміністрації та моїй публічній сторінці у ФБ, Тернопільської міської ради та міського голови Сергій Надала, плюс чат-бот міської ради. Аналогічна ситуації з відбоєм повітряної тривоги. Йде звуковий сигнал і майже одразу відповідні повідомлення з’являються на телебаченні, радіо та офіційних каналах у соцмережі, – зазначив Володимир Труш.

Пан Труш також розповів, яким повідомлення про тривогу не варто довіряти.

– На всі повідомлення, які надходять у тому числі від добровольців, свідомих громадян тощо – не звертайте увагу. Адже в нас були випадки, що люди почали виходити з укриттів, в той час, коли ще не закінчилася повітряна небезпеки. Як виявилося, хтось, десь, щось там комусь сказав. Не вірте цьому, довіряйте лише сигналам, а також інформації з офіційних джерел. Ворог саме сподівається, що люди будуть спантеличені в цьому питання. Поки ви офіційно не переконалися про відбій тривоги, нікуди не виходьте!, – закликав Володимир Труш.

Також очільник області просить тернополян комунікувати, щоби дізнаватися інформацію про сигнали тривоги, якщо інші методи менш доступніші.

Друзі, ми нашому Телеграм каналі завжди оперативно повідомляємо про повітряну тривогу. Повідомляємо тільки тоді, коли йде офіційне повідомлення.

Поліцейські Тернопільщини вдячні усім людям за допомогу та підтримку (ФОТО)

Куди звертатися у Тернополі для поселення, долучення до волонтерства та оборони міста