Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У спільній молитві за мир в Україні об’єднались єпископи УГКЦ та папа Франциск (ФОТО)

Акт посвяти росії та України Непорочному серцю Марії відбувся у базиліці Святого Петра у Ватикані. Очолив богослужіння папа Франциск.

На Тернопільщині, перед Чудотворною іконою Зарваницької Божої Матері молились єпископи УГКЦ на чолі з Главою Блаженнішим Святославом, єднаючись водночас зі Святішим Отцем та вірянами усього світу.

Після Служби Глава УГКЦ Блаженніший Святослав підкреслив історичність цього моменту.

«Кожен із вас свого часу розповідатиме своїм дітям, онукам і правнукам про те, що це була хвилина перемоги. Хвилина, коли ми віддали долю України в руки Пречистої Діви Марії», – сказав Блаженніший Святослав.

Блаженніший Святослав додав, що війна, яку веде сьогодні росія проти України, – це духовна боротьба добра зі злом. А посвята росії та України Непорочному серцю Марії – це момент, коли ми віримо, що за молитвами Богородиці добро переможе.

Глава УГКЦ пояснив, що означає посвята саме росії та України Непорочному серцю Марії.

 «Росія була посвячена Непорочному серцю Марії через те, що Богородиця просила, щоб цей акт був зроблений, бо з тієї країни пошириться зло по всьому світі і знищить народи, принесе страждання людям. Ми молимося за наших ворогів, щоб Господь зупинив їхню вбивчу руку. А нашу Україну тут, у Зарваниці, ми разом зі Святішим Отцем посвятили під покров Пречистої Діви Марії, Її Непорочному серцю, бо знаємо, що сьогодні Вона, Мати Божа, є з Україною, з нашим стражденним народом».

Всього 29… У Тернополі раптово обірвалося життя молодого стоматолога (ФОТО)

Музикант з Тернопільщини зіграв гімн України на ратуші (ВІДЕО)