Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Польща на саміті НАТО збирається пропонувати введення миротворців в Україну

Warszawa, 26.02.2022. Rzecznik rz¹du Piotr Mueller podczas konferencji prasowej przed KPRM w Warszawie, po wizycie premiera w Berlinie, 26 bm. Premier Mateusz Morawiecki spotka³ siê z kanclerzem Niemiec Olafem Scholzem ws. sankcji dla Rosji. (rg/awol) PAP/Rafa³ Guz

В рамках саміту НАТО та зустрічі у Європейській раді Польща планує представити ідею миротворчої місії в Україні, заявив напередодні речник уряду Польщі Петро Мюллер, повідомляє PAP.

Він зазначив, що в Європі зараз переважають стримані настрої щодо оцінки війни в Україні, однак подальший тиск у майбутньому може посприяти тому, що така миротворча місія з’явиться, – пише “Дзеркало тижня”.
“Мова йде не про місію, яка б вступила в прямий конфлікт з Росією, а яка розташується на територіях, де ще не йдуть прямі бойові дії, щоб дати чіткий сигнал готовності протистояти війні”, – заявив Мюллер.
Він зазначив, що Польща не сподівається на легке просування питання, однак вже зараз потрібно пропрацьовувати різні варіанти.
Раніше віцепрем’єр Польщі та голова правлячої партії країни Право та справедливість Ярослав Качинський під час візиту до Києва закликав відправити в Україну миротворчу місію НАТО.
Політолог й військовий стратег Максимільян Терхалле не вірить, що мир в Україні настане завдяки компромісу. За його словами, Путін не зупиниться, «поки його не зупинять», інакше НАТО — наступна жертва.
Україна багато разів просила НАТО допомогти закрити небо, щоб захиститися від бомбардувань Росії. Але НАТО ігнорує це прохання. Однак після приближення війни до східних кордонів альянсу НАТО вирішило посилити озброєння цього регіону.

Переговори з Росією: вимоги та “червоні лінії”

У Тернополі виникла конфліктна ситуація між людьми, які вважали один одного “диверсантами” (ФОТО)