Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Переговори з Росією: вимоги та “червоні лінії”

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що позиції України на переговорах із Росією незмінні: припинення вогню, виведення російських військ та жорсткі гарантії безпеки з конкретними формулами.

У своєму Twitter член української делегації на переговорах написав, що заяви російської сторони – лише їхні запити, а мета всіх цих заяв – спровокувати напругу в ЗМІ. Про це пише НВ.

Раніше голова російської делегації Владімір Мединський заявив, що Україні та Росії на переговорах “вдалося зблизити позиції”. Він стверджував, що делегації досягли найбільшого прогресу щодо “нейтрального статусу” і “невступу України до НАТО”, а з питань демілітаризації переговори нібито перебувають “на пів дорозі”.
Михайло Подоляк наголошував, що принципові питання в переговорному процесі є недоторканними для української сторони. За його словами, позиція країни-агресора на переговорах останнім часом пом’якшилася, а за кілька тижнів сторони можуть розпочати роботу над організацією зустрічі президента Володимира Зеленського з російським диктатором Владіміром Путіним.
Переговори щодо припинення повномасштабного вторгнення Росії в Україну тривають на рівні делегацій двох країн. Сторони тричі зустрічалися на території Білорусі, після чого переговори продовжились у відеоформаті.

Медики пояснили чому у воєнний час необхідно щепитися від правця

Польща на саміті НАТО збирається пропонувати введення миротворців в Україну