Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Міська рада Тернополя дозволила встановити скульптуру легендарній собаці Джессі

У Тернополі проголосували за проект про підтримку петиції щодо встановлення пам’ятника вуличній собаці Джессі.

Це питання сьогодні розглянули на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міськради. Підтримали петицію усі члени виконкому, без заперечень, повідомляють “Тернополяни”.

Пропонується встановити скульптури чотирилапій тернополянці Джессі на території парку Топільче. Йдеться про місце поряд з майданчиком для вигулу та дресирування собак.

«Про унікальну собаку-завсідницю знімали репортажі на телебаченні, писали провідні видання міста. Джессі гуртувала навколо себе людей і впевнено завоювала собі статус «чотириногої тернополянки». Одночасно декілька волонтерських організацій опікувалися твариною, тож, коли одного разу собака зламала ногу, на допомогу прийшло багато людей – допомагали фінансово, цікавились процесом одужання, провідували її в клініці. На жаль, 1 січня 2022 року Джессі померла. Однак тепла пам’ять про цю позитивну бездомну собаку буде жити в серцях тисяч гостей та жителів Тернополя. Враховуючи вищенаведене, з метою культивування гуманного ставлення до тварин та збільшення кількості туристичних атракцій в місті, пропонуємо встановити “Скульптуру чотирилапої тернополянки Джессі”», – зазначають автори петиції.

До слова, на виготовлення скульптури з міського бюджету не буде використано жодної копійки. Містяни готові виготовити скульптуру за власні кошти, зібрані з добровільних внесків.

Більше – у відео із засідання виконавчого комітету Тернопільської міської ради.

Окупанти вбили молодого військового з Тернопільщини (ФОТО)

Сумна звістка: від рук окупантів загинув житель Збаража (ФОТО)