Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Маємо робити все, що можемо для підтримки інших»: історія двох студенток з Тернополя, які стали волонтерами

Анастасія Зелінська та Соломія Нечай – студентки тернопільських навчальних закладів. З початку війни дівчата стали активними волонтерками Координаційного штабу підтримки оборони України та допомагають пакувати продуктові набори для військових та мирних жителів на Сході.

Спочатку, зізнаються, переживали стреси від розуміння того, що в країну прийшла війна, але потім зрозуміли, що потрібно на своєму місці робити все для такої бажаної перемоги.

«У перші дні війни переживала стрес, сиділа вдома і з жахом читала новини. Перед початком вторгнення Росії в Україну мені приходили погані сни – ніби щось відчувала. Щоб відволіктися, спершу я ходила плести сітки. Коли ж прийшла допомагати в штаб, відчула величезну підтримку людей, стало легше. Наші краяни, а також переселенці об’єдналися, трудяться, не покладаючи рук. Усім серцем вболіваю за Україну. Вірю, що ми переможемо, бо ми – захищаємо рідну землю, бо ми заслужили на це своєю відданістю, – ділиться Анастасія Зелінська.

Соломія Нечай – родом з Байківців. Каже, що до роботи штабу долучається і багато її односельчан.

«Із Байківців приїжджає багато моїх односельчан, які долучаються до роботи в координаційному штабі. Я тут – зі своєю мамою. Допомагаємо фасувати продукти для українців, які зараз залишилися без їжі в гарячих точках нашої країни. Крупа, олія, цукор, макарони, печиво, тушківка – цим можна прохарчуватися кілька днів у тих складних умовах. У нас наразі спокійно, тому маємо робити все, що можемо, для підтримки інших. Волонтерська праця відволікає від важких думок», – впевнена Соломія.

Якщо ви теж хочете долучитися до волонтерської праці, телефонуйте до нашого штабу за номерами:

+ 380676785913
+ 380952683229.

Звернення до духовенства і мирян Тернопільщини, які поки що перебувають у єдності з Московським Патріархатом

У Тернополі 14-річний хлопець пішов із дому і надіслав мамі повідомлення, що їде назад до Києва