Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Жителям Тернопільщини радять шукати ліки на спеціальному ресурсі

Наразі продовжує працювати і надавати якомога точну інформацію про наявність медикаментів ресурс Tabletki.ua.

«Де зараз можна знайти потрібні ліки?» – таке запитання все частіше ставлять жителі Тернопільщини. Тож відповідь підказали у Пресслужбі МОЗ України.

– В Україні через російську агресію постраждало багато логістичних структур, – визнають у Міністерстві охорони здоров’я. – Відповідно, стабільна робота аптечних і фармацевтичних закладів для населення не стала винятком.

Найкращий варіант для пошуку ліків нині – ресурс Tabletki.ua, впевнені фахівці.

– В умовах війни не всі аптечні заклади мають можливість надавати достовірні дані в оперативному режимі, – зауважують у МОЗі. – Тому сьогодні терміново оптимізували та оновили алгоритм пошукової фільтрації. Так, ресурс сьогодні відображає тільки ті аптеки, які працюють і надають свіжу інформацію про наявність медикаментів.

Наразі ресурс Tabletki.ua надає актуальні дані від більш як 5000 аптек по всій Україні. Періодичність оновлення даних на ресурсі складає одну годину.

Зазначимо, на період війни дозволили аптекам здійснювати без рецепта лікаря відпуск та реалізацію лікарських засобів (крім тих, які містять наркотичні та психотропні речовини). Однак МОЗ не може повністю скасувати використання рецептів.

Вимога відпускати з рецептом лікаря буде стосуватися лікарських засобів, які містять наркотичні засоби, психотропні речовини та виписуються на рецептурних бланках форми № 3, комбіновані лікарські засоби, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини чи прекурсори в кількості, що не перевищує їх гранично допустиму норму, отруйні та сильнодіючі лікарських засобів.

Тернопільщина попрощалася із Героєм Олександром Корпаном (ФОТО)

Вибухотехнічна служба Тернопільщини виїжджає на всі без виключення виклики, які пов’язані з вибухонебезпекою