Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Двох важкохворих дітей вночі привезли з Київщини у Тернопіль

У тернопільських лікарнях 14 березня перебували близько 40 пацієнтів із числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради. Там запевнили, що всі наші лікарні працюють у звичному режимі, безперервно та у повному обсязі надається медична допомога різним пацієнтам. Забезпечення ліками закладів охорони здоров’я становить 100%.

У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги», яке є резервним для надання медичної допомоги пораненим військовим, наразі перебувають 18 пацієнтів з числа ВРО, – йдеться у повідомленні. – У цілодобовому режимі працює травматологічний пункт, сеанси гемодіалізу нефрологічним хворим проводять за графіком. Є достатні запаси медикаментів, медичних виробів, розхідних матеріалів, інфузійних розчинів.

Зауважимо, номер телефону «гарячої лінії» цієї лікарні – 098-441-59-81.

У КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» зараз – 8 переселенців, – додають у мерії. – У КНП «Тернопільська міська дитяча клінічна лікарня» – 12 пацієнтів.

До слова, двоє з них – паліативно важкі, які поступили цієї ночі з Київщини. Раніше четверо дітей у важкому стані пройшли реанімацію, їм вчасно надали фахову медичну допомогу, наразі їх перевели на стаціонарне лікування.

За Указом президента від 24.02.2022 р. №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», Центри масової вакцинації населення у Тернополі не працюють, – зауважують медики. – Проте усі охочі можуть звернутися в амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Цікаві, важливі та оперативні новини читайте у нашому телеграм-каналі.

Натомість отримати невідкладну медичну допомогу можна, зателефонувавши на лінію 103 або звернувшись у приймальне відділення міських лікарень Тернополя, пише “Терен”.

“Не корегуйте вогонь ворога!”: Міноборони звернулось до українців

Не зрадники, а наркомани: у поліції прокоментували скандал з “героями”, які ставили мітки на Тернопільщині