Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі чоловік облив фарбою пам’ятник Пушкіну: що він про це каже (ФОТО)

22 березня у Тернополі облили фарбою пам’ятник Пушкіну. Містянин Дмитро Федорчак, який і зважився на цей крок, розповів мотиви вчинку.

Також чоловік звернувся до міської влади з проханням якнайшвидше демонтувати пам’ятник, пише “ТЛ”.

Чому я проти пам’ятника Пушкіна?

“Тому що це росіянин, який має відношення до російської культури, а не української. В нас російсько-українська війна. Росіяни вбивають дітей, а ми терпимо “основоположника російської мови”. А Котляревський тоді чому не стоїть в центрі? Чи російська стала важливіше української? Я не бачу заслуг, щоб йому стояти в центрі файного міста. Чому не хтось інший?

Чому не герої чи визначні постаті сучасності? Хіба в нас мало чоловіків і жінок, які заслужили, щоб їх вшанували таким чином? Чому не хтось обʼєднуючий?
Чому не переплавити Пушкіна на когось більш гідного? Якщо не вийде переплавити, то продати в будь-якому виді, і кошти потратити на те, що зараз так необхідне (списки у волонтерів є)”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомив Суспільному речник Нацполіції області Сергій Крета, то червоною рідиною облили пам’ятник російському письменнику Олександру Пушкіну.

За його словами, за цим фактом поліцейські проводять перевірку.

“Інформацію про цей випадок внесли до Єдиного журналу про скоєння злочинів і правопорушень. Наразі триває перевірка. Поки що невідомо, якою саме речовиною облили пам’ятник, це встановлює експертиза. Зараз правоохоронці опитують очевидців події та переглядають відео з камер спостереження. Після того, як поліцейські встановлять обставини – вирішуватимуть, яку статтю інкримінувати особі, яка це зробила”, – каже Сергій Крета.

 

Мама – годує воїнів, а син – волонтерить: історія простої тернопільської сім’ї для якої Україна – понад усе (ВІДЕО)

Нерви не витримують: у Тернополі медики рятували жінку, якій стало погано через звуки сирени і гул літака