Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Треба бути готовим: жителів Тернополя просять зробити запас питної води

Через активні обстріли ворога багато міст України під загрозою відключення централізованого водопостачання або вже стикнулися з цією проблемою.

Про це повідомляє ДУ “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України”

“Закликаємо громадян завчасно створити запас питної та технічної води. Зберігати воду питну потрібно в закритих ємностях. За потреби зробіть позначення «Вода для пиття», «Вода для технічних потреб», «Вода для господарських потреб». Як правило, роблять 2–3-добовий запас.

У разі відключення централізованого водопостачання, органи місцевої влади мають працювати над забезпеченням населення привізною питною водою. Про місця та графік підвезення питної води вони мають інформувати населення.

Також можна використовувати питну воду з бюветів, колодязів, шахтних криниць.

Для пиття та приготування їжі воду потрібно кип’ятити не менше 10 хвилин від моменту закипання. Це ефективний метод знезаражування води.

Воду з відкритих водойм можна використовувати тільки для технічних цілей.
Пам’ятайте, за умови використання для пиття води з не перевірених джерел є ризик спалахів інфекційних хвороб.
Якщо з’являються ознаки інфекційних захворювань — підвищення температури тіла, лихоманка, запамарочення, головний біль, болі в животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, склер очей, висипи на тілі, поява гнойників тощо — негайно зверніться по медичну допомогу, не допускайте самолікування тому, що перебіг багатьох інфекційних хвороб змінний і може бути незвичним.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я близьких вам людей!
Пам’ятайте, що особливо в цей тяжкий для вас час зберегти здоров’я вам і вашим рідним допоможуть дуже прості правила гігієни!”, – йдеться у повідомленні.

Визначна подія: одружився керівник поліції Тернополя (ФОТО)

У Тернополі обладнали інтернетом понад 25 укриттів