Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільщина продовжує отримувати гуманітарну допомогу від українців з-за кордону (Відео)

З початку війни Тернопільщина стала надійним тилом для України. Волонтери щоденно відправляють гуманітарні вантажі на передову та людям, які постраждали у зоні активних бойових дій. Вагому допомогу передає українська діаспора за кордоном.

Лише за останні дні у Тернопіль прибуло тони необхідних речей для військових та переселенців. Чергова партія допомоги прибула з Німеччини. Волонтери з Гамбурга вже вкотре передають медикаменти, продукти харчування, засоби гігієни та навіть іграшки для діток. Отриману допомогу волонтери у Тернополі розвантажують, сортують та передають громадським організаціям області або інших міст. Детальніше – у сюжеті.

«За цей час волонтерами в Німеччині було передано більше 120 тон вантажу. Ми отримуємо заявки як від простих людей, так і від організацій з конкретними заявками та кількістю що вони потребують і тоді формується вантаження і віддається даний товар на організацію або людину. Все фіксується для того щоб ми точно розуміли що кожна людина отримує те, що їй потрібно»,- розповів Антон Майєр.

В такий непростий для України час потрібно єднатись та підтримувати один одного, вважає Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської облради.

 «Сьогодні Україна відчуває підтримку усього світу. Я хотів би подякувати усім людям доброї волі, всім волонтерам, всім підприємцям, всім українцям з усього світу, які допомагають країні. Дякую тим людям, які надали свій склад для організації гуманітарної допомоги, дякую тим водіям, які сьогодні їздять, дякую тим людям, які знаходять час розвантажити, посортувати і відправити тим людям, які цього потребують», – сказав Володимир Болєщук.

Працюють волонтери цілий день. Переконані, що це спільний внесок у перемогу України. Детальніше – у сюжеті Терену.

Жителі Тернопільщини на колінах зустріли тіло загибого 19-річного бійця Василя Конета (ФОТО)

Пропонують навіть 5000 доларів: на кордоні затримали чоловіків, які намагались втекти за кордон (ФОТО)