Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Перший Добровольчий батальйон територіальної оборони вже сформували у Тернополі

Мережу добровольчих формувань територіальних громад розгортають нині в Україні.

Тернопіль – не виняток. Добровольці після реєстрації отримають оборонну зброю.

Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради. До того ж, стало відомо, що перший такий підрозділ уже діє. Наразі триває навчання тих, хто туди записався.

– Ми дякуємо усім тернополянам, які вже заявили про готовність боронити свої сім’ї, своє місто і Україну від ворога, – йдеться у повідомленні. – Зараз нам дуже потрібні добровольці!

Майте на увазі: добровольчий батальйон має бути належно оформлений. Тому ініціативна група, не менш як 5 людей, має провести збори за участі керівника Тероборони і представника органу місцевого самоврядування і обрати командира. Командувач Сил Територіальної оборони приймає рішення про створення цього Добровольчого батальйону і призначає обраного командира. Це рішення схвалює Головнокомандувач Збройних Сил.

– Він також ухвалює рішення про забезпечення добровольців озброєнням, – пояснюють у мерії. – Ми просимо вас зголошуватися якнайшвидше. Потрібно укомплектувати добровольчі батальйони, провести навчання і визначити завдання. Обласний штаб Територіальної оборони готовий забезпечити зброєю.

Консультації і роз’яснення можна отримати на номером телефону – 067-447-37-10.

– Я гордий з того, що перший підрозділ добровольчої територіальної оборони вже сформували, – каже міський голова Сергій Надал. – Наразі триває формування другого. Причому серед перших добровольців – працівники апарату міської ради, а також місцеві депутати.

Довідка. Міністр оборони Олексій Резніков спільно з командувачем сил Територіальної оборони Юрієм Галушкіним нещодавно оголосили про розгортання в Україні мережі добровольчих формувань територіальних громад, відповідно до закону «Про основи національного спротиву».

За час війни у Тернопільському перинатальному народилися 40 дітей, більшість – хлопчики (ВІДЕО)

“Ми непереможні”: 66 тисяч чоловіків повернулися з-за кордону, щоб захистити Україну