Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“На стадіон нашого ліцею впала ракета”: історія педагогині з Київщини, яка волонтерить у Тернополі

Із перших днів війни Тернопільщина приймає переселенців з різних куточків України. Таміла Запотічна – одна з них. Жінка – директорка ліцею в селі Пашківка Бучанського району, що на Київщині, де тривають бойові дії. Коли почалася війна, педагогиня переїхала до Тернополя.

Нині Таміла Григорівна допомагає волонтерам у Координаційному штабі підтримки оборони України робити продуктові набори для захисників та людей, що постраждали внаслідок обстрілів російських окупантів.

«Із перших днів війни частина мешканців нашого села змушені були евакуюватися у більш безпечні місця. На стадіон біля ліцею впала російська ракета, осколки потрапили в фасад будівлі. Поруч пошкоджено вісім житлових будинків. У нашому ліцеї все було новеньке – тільки завершили капітальний ремонт, дуже шкода, що окупанти знищують інфраструктуру»,- ділиться Таміла Запотічна.

Тетяна не сиділа склавши руки жодного дня: спочатку плела маскувальні сітки, а зараз – волонтерить на складі Координаційного штабу.

«Щоб не ризикувати, довелося покинути Пашківку. Приїхала я до батьків у Тернопіль. У перші дні плела сітки, тепер допомагаю в координаційному штабі. Сюди приходить і моя подруга. Фасуємо продукти для військових і мешканців, які зараз під обстрілами. Наші захисники обороняють рідну землю, а ми маємо кожен внести свою лепту для їх підтримки. Війна, яку розпочала Росія проти України, – це трагедія. Вбивають дітей, жінок, стареньких. Не можливо стримати сліз. Але треба боротися. Вірю в нашу перемогу, бо українці – сильна волелюбна нація», – розповіла Тетяна.

 Якщо ви теж хочете долучитися до волонтерської праці у Координаційному штабі підтримки оборони України, телефонуйте за номерами:

+ 380676785913

+ 380952683229

На Тернопільщині зустрінуть тіло загиблого Героя (ФОТО)

Аварія біля села Кам‘янки: тернополян попереджають про затори (ФОТО)