Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Водіям заборонили використання відеореєстраторів

Аби уникнути витоку інформації про переміщення техніки та Збройних сил України, водіям заборонено використовувати відеореєстратори — на час воєнного стану

Кермувальникам автомобілів і мотоциклів тепер не можна користуватися відеореєстраторами. Заборона стосується фото- та відеозйомки доріг загального користування, об’єктів загального призначення, об’єктів інфраструктури, блокпостів, укріплень, розташування, зосередження чи переміщення військових частин (підрозділів) сил оборони.

Як пояснили у Збройних силах, таке рішення ухвалили, щоб уникнути розголошення інформації про переміщення та хід виконання завдань оборони. Заборона діє для усіх регіонів країни, особливо там, де відбуваються бойові дії.

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко наголосив, що водії повинні демонтувати засоби фото- та відеофіксації або заклеїти їх — якщо вони стаціонарні. Поліцейські перевірятимуть автомобілі на роботу відеореєстраторів і якщо знайдуть порушення, транспортні засоби поміщатимуть на арештмайданчики, а за необхідності передаватимуть у користування для потреб ЗСУ та тероборони.

Зупинилось серце знаної медичної сестри у Тернополі (ФОТО)

Великі підприємства зі Східної та Центральної України їдуть на Тернопільщину: уже відомо, які саме