Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Банки Росії відключають від SWIFT, – офіційно

Євросоюз відключає сім російських банків від системи SWIFT, та забороняє громадянам та компаніям передавати Росії банкноти євро.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС, пише “ЕП”.

Євросоюз забороняє використання міжнародної системи SWIFT для банку Откритіє, “Новікомбанку”, “Промсвязьбанку”, “Банку Росія”, “Совкомбанк”, “ВНЕШЕКОНОМБАНКу” (ВЕБ) і ВТБ БАНКу”.

Ця заборона набуде чинності на десятий день після публікації в Офіційному журналі ЄС (тобто з 12 березня). Вона також поширюватиметься на будь-яку юридичну особу чи організацію, зареєстровану в Росії, чиї майнові права належать понад як на 50% вищезгаданих банків.

Крім того, європейським юридичним та фізичним особам заборонено брати участь у будь-яких майбутніх проєктах Фонду прямих інвестицій, санкції на який раніше вже наклали Британія та США.

Також Євросоюз забороняє продавати, постачати, передавати або експортувати банкноти в євро до Росії або будь-якій фізичній або юридичній особі, юридичній особі або органу в Росії, включаючи уряд і Центральний банк Росії, або для використання в Росії.

Вічна пам’ять та шана: у Бережанах провели в останню путь Героя України Віталія Скакуна (ФОТО)

У Тернополі формують Добровольчі батальйони територіальної оборони