День на Олімпіаді: медаль Абраменка, невдача в жіночій естафеті і анонс 17 лютого

Нарешті Україна з медаллю! Як і чотири роки тому фристайлист Олександр Абраменко, вже в солідному 33-річному віці, здобув нагороду в акробатичних стрибках. Тепер срібну…

Таким чином, Олександр, з золотою і срібною медалями, став найтитулованішим зимовим олімпійцем країни. Дві олімпійські нагороди (золото і тепер вже срібло – після дискваліфікації росіянки Ольги Вілухіною) ще у біатлоністки Віти Семеренко, але серед чоловіків рівних Олександру немає.

Розраховували ми сьогодні і на ще одну медаль – в жіночій біатлонній естафеті. І все розпочиналося досить перспективно – Ірина Варвинець, хоч і передала естафету 10-ою, але лише в 20 секундах від лідерів. Та, на жаль, «слабкою ланкою» виявилася лідерка команди Юлія Джима – 6 додаткових набоїв і коло штрафу перетворилися у двохвилинне відставання. Ліквідувати такий гандикап вже не було можливостей – Анастасія Меркушина лише зуміла підняти команду з другого десятку до топ-8, а Олена Білосюк перемістила її на 7-му позицію.

Усі медалісти 12-го змагального дня Олімпіади-2022:

Гірськолижний спорт (слалом, чоловіки): 1. Клеман Ноель (Франція), 2. Йоганнес Штрольц (Австрія), 3. Себастьян Фосс Сулевог (Норвегія)

Біатлон (естафета, жінки): 1. Швеція, 2. ОКР, 3. Німеччина

Лижні перегони (командний спринт, жінки): 1. Німеччина, 2. Швеція, 3. ОКР

Лижні перегони (командний спринт, чоловіки): 1. Норвегія, 2. Фінляндія, 3. ОКР

Фристайл (слоупстайл, чоловіки): 1. Александр Голл (США), 2. Ніколас Геппер (США), 3. Єспер Тьєдер (Швеція)

Фристайл (лижна акробатика, чоловіки): 1. Ці Гуанпу (Китай), 2. Олександр Абраменко (Україна), 3. Ілья Буров (ОКР)

Шорт-трек (естафета, чоловіки): 1. Канада, 2. Республіка Корея, 3. Італія

Шорт-трек (1500 метрів, жінки): 1. Чхве Мин Джон (Республіка Корея, 2. Аріанна Фонтана (Італія), 3. Сюзанне Схюлтінг (Нідерланди).

Завдяки успіху Абраменка, Україна вперше увійшла до медального заліку Олімпіади в Пекіні. Ми посідаємо 23 місце з одним сріблом. Хтось скаже, що це дуже мало, але все пізнається у порівнянні. От, наприклад, значно потужніша Польща, маючи гарні зимові бази і всесвітньовідомі гірські курорти, нижче нас з однією бронзою. Нагород не має заможна Великобританія або країни колишньої Югославії (за винятком Словенії), де навіть проводили Олімпійські ігри (Сараєво-1984). Та й всього медалі вибороли менше 30 країн, і Україна тепер в їх числі!

Медальний залік після 12 змагальних днів Олімпіади-2022 (топ-10)

  1. Норвегія – 13 “золотих” + 7 “срібних” + 8 “бронзових”
  2. Німеччина – 10+6+4
  3. США – 8+7+4
  4. Китай – 7+4+2
  5. Австрія – 6+7+4
  6. Нідерланди – 6+4+4
  7. Швеція – 6+4+4
  8. Швейцарія – 5+0+5
  9. ОКР – 4+8+12
  10. Франція – 4+7+2

…23. Україна – 0+1+0

За кого вболівати 17 лютого

Вперше на Олімпіаді не буде представлена Україна. З тих, хто міг змагатися цього дня, не зуміла пробитися до довільної програми фігуристка Анастасія Шаботова, а представниця гірських лиж Анастасія Шепіленко не заявилася до комбінації.

А загалом на Олімпіаді буде розіграно 6 комплектів нагород, і крім фігурного катання та гірських лиж йдеться про фристайл (скі кросс), ковзанярський спорт і двоборство. Завтра також відбудеться фінал у жіночому хокеї: Канада – США.

Бойко Роман

This website uses cookies.