Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Києві обговорили законопроєкт, який передбачає зниження цін на продукти харчування

У Торгово-промисловій палаті України відбувся круглий стіл, під час якого обговорили законопроєкт № 7023, який ініціює партія «За майбутнє» у Верховній раді. Документ передбачає зниження податку на додану вартість на продукти харчування з 20% до 0%, та на комунальні послуги з 20% до 7%.

На заході були присутні автори законопроекту – депутати партії «За майбутнє», експерти-економісти, представники української харчової промисловості та народні депутати з інших фракцій парламенту, зокрема, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової та податкової політики, керівник фракції «Слуга народу», а також представники Тернопільської обласної ради.

“Шукали відповіді на питання “як?” нам впровадити зміни чи навіть реформу в податках для зниження цін на харчі. Практично в повному складі була присутня наша фракція “За майбутнє” на чолі з лідером партії Ігорем Палицею, який презентував наш спільний законопроект та навів аргументи про користь документу, як для людей, які є кінцевими платниками ПДВ, так і для національних товаровиробників та захисту їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішньому ринках. Змістовний був виступ мого колеги з аграрного комітету Сергія Лабазюка. Спікером також виступив Давид Арахамія, на державницьке бачення та підтримку якого ми щиро розраховуємо у дискусії. Вагомими були підсумкові агрументи Данила Гетьманцева, які при розгляді на профільному податковому комітеті під його керівництвом можуть врегулювати технічні моменти при прийнятті цього соціальноорієнтованого законопроекту. Це вже третє для мене обговорення і в кожній аудиторії я бачу підтримку ідеї в цілому і необхідність доопрацювати деталі”, – зазначив Іван Чайківський.

Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради, підкреслив, що саме Тернопільщина першою в Україні підтримала законопроєкт № 7023, адже це найдієвіший спосіб допомогти людям.

“Тернопільська обласна рада першою в Україні підтримала законопроєкт №7023, який ініціювали народні депутати фракції «За майбутнє». Нам важливо підтримати людей, знизити ціни на продукти харчування та підвищити конкурентноспроможність національного виробника. Адже в період коронакризи, високих цін за енергоносії автоматично зростають ціни на продукти харчування. Крім того, рівень інфляції зростає швидше, ніж рівень доходу наших громадян. Тому важливо допомогти людям і захистити їх. Захистити можна різними способами. Найдієвіший з них – здешевлення цін на продукти харчування, що і передбачає законопроєкт”, – каже Володимир Болєщук.

Ігор Палиця подякував учасникам заходу за конструктивну критику та пропозиції і запевнив, що все буде враховано.

Зеленський у Мюнхені пояснив, чому Україна хоче миру

Протягом доби окупанти вбили двох українських бійців