Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Розвідка США розкрила плани Путіна щодо нападу на Україну

Для створення штучного приводу для нападу на Україну росіяни можуть використати фейкове відео про наслідки атаки, буцімто здійсненої Україною на російську територію або на окуповану територію на сході України. США вважають інформацію настільки важливою, що для запобігання такому сценарію вирішили оприлюднити її, –  повідомляє New York Times.

Відео має розвивати кампанію з дезінформації, яка зараз триває в Росії, про “геноцид російськомовного населення”. Напад на Україну можуть намагатися виправдати захистом такого населення.
Заплановане відео розроблять дуже ретельно, аби створити сильніший ефект. В ньому будуть яскраві деталі, а також велика кількість трупів. Люди нібито помруть внаслідок вибухів під час атаки. Також планують показати руйнування, підроблену українську військову техніку, можливо, фейкові “докази” використання турецьких дронів. Також задіють акторів, які зіграють російськомовних свідків нападу.
Американські чиновники не сказали, хто саме в Росії планував операцію, але високопоставлений чиновник адміністрації розповів, що «російська розвідка тісно залучена до цих зусиль».
Хоч і незрозуміло, чи схвалили цю операцію вищі російські чини, у США впевнені, що вона серйозно розглядається. Росіяни, за словами NYT, вже знайшли трупи для використання у відео, обговорювали акторів, які зіграють свідків, і запланували, як зробити так, щоб військова техніка на відео здавалася українською чи наданою НАТО.
Цей витік має на меті змусити Росію відмовитися від цього сценарію або принаймні переробити його, що відкладає час можливого вторгнення. Чим довше міжнародне співтовариство зможе затримувати рішення президента Володимира Путіна про схвалення військової операції проти України, тим більше шансів, на думку дипломатів, що він перегляне свої плани.
При цьому, чиновники у Сполучених Штатах і Британії вважають, що Путін недооцінив, скільки втрат зазнають його військові під час будь-якого прямого вторгнення в Україну.

У центрі Тернополя зіткнулися дві “Тойоти” і маршрутка: затор (ФОТО)

Врятував багато життів: у Тернополі помер знаний хірург