Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Отець Олексій Філюк розповів, як зберігати спокій і мир у душі у важкий для України час

Сайт “Духовна велич Львова” запитав у відомого християнського блогера, священника ПЦУ о. Олексія Філюка, як зберігати спокій і мир у душі на порозі повномасштабної війни.

Далі – пряма мова священнослужителя.

“Найперше, я б порадив усім нам  взяти на озброєння слова молитви “Отче наш” – “Нехай, буде воля Твоя”. Нехай буде Божа воля у нашому житті. Нікуди не тікати, нічого не боятися.  Бо Бог з людиною. Об’єднувати себе, свою сім’ю у спільній молитві – це буде певне заспокоєння.

А у разі, не дай Боже, чогось,  ми ні до кого не йдемо, нічого чужого не хочемо, ми повинні захищати свою землю. Підбадьорення із Біблії “Нічого нового під сонцем”, – каже мудрий цар Соломон.  Були війни, були сутички, було все. І у даний момент це все просто повторюється. Ми як українці маємо жити у своїй, Богом даній землі, на все нехай буде Божа воля. Нам потрібно глибоко замислитися над цими словами і  молитися. Страх паралізує. Боятися кожен може, але паніці піддаватися не можна. Ми маємо молитву Оптинських старців: “Господи, щоб не приніс мені цей день, нехай я прийму це, бо на це Твоя воля”. Ми знаємо, що, живучи на землі, ніхто вічно тут не залишився. Але підбадьорюючи себе і ближніх, словами зі Святого Писання, маємо розуміти, що ми ні до кого ні по що чуже не йдемо, а своє треба захистити. І душевний спокій зберегти при цьому всьому. А страх – це не дуже хороша риса, бо він паралізує. Треба відганяти страхи молитвою і спільними бесідами у родині. Потрібно починати із домашньої Церкви. Молитися вдома, молитися на парафії, всім разом в Україні. Об’єднатися довкола молитви”.

У Тернополі затримали чоловіка, який продавав підсніжники: штраф до 3655 грн

Як іноземні студенти у Тернополі реагують на загрозу війни (ВІДЕО)