Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Олімпіада в Пекіні: хто представить Тернопілля?

Уже в п’ятницю, 4 лютого,  відбудеться відкриття Зимових Олімпійських ігор у Пекіні.Національний олімпійський комітет України затвердив склад нашої збірної для участі в Іграх. Усього в команді 45 спортсменів, які виступлять у 12-ти видах спорту.

Чотири спортсмени представлятимуть на Олімпіаді Тернопільщину. Найтитулованішим посланцем нашого краю стане безумовно капітан чоловічої біатлонної команди, чемпіон світу Дмитро Підручний.

Двох представників делегуватиме область у санному спорті. На трасі в Пекіні виступлять одиночники – досвідчений Андрій Мандзій і 18-річна Юліана Туницька.

Відібрався на Олімпіаду і представник лижного двоборства Дмитро Мазурчук. А його колега по команді Віктор Пасічник є запасним у цьому виді спорту.

Відзначимо також, що на Ігри в біатлоні відібралася екс-тернополянка Олена Білосюк (Підгрушна), але позитивний тест на коронавірус може поставити хрест на її участі в Олімпіаді. Отож, ще одна наша колишня землячка Анастасія Меркушина, яка раніше отримала статус запасної, може замінити Білосюк в команді вже найближчим часом.

До речі, перша гонка з біатлону – змішана естафета – стартує на Олімпіаді вже у суботу, 5 лютого, об 11.00.

На Шумщині чоловік помер від переохолодження

У селі біля Тернополя рятували чоловіка, який через сімейну сварку напився таблеток