Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дмитро Підручний: Чотири роки тому в Пхьончхані результатів зовсім не було, а в Пекіні в кожній гонці були шанси

21 лютого збірна України з біатлону повернулася додому з Олімпійських ігор в Пекіні. У Київ команда добиралася з двома пересадками через Франкфурт ти Ригу більше 20 годин.

Після такої складної дороги капітан чоловічої збірної, тернополянин Дмитро Підручний підвів для XSPORT.ua підсумки Олімпійських ігор, проаналізував результати гонок, а також розповів про те, чи є у нього сили на заключний триместр Кубка світу:

Як ти оціниш свій виступ на головному старті чотириріччя?

Не люблю ставити якісь конкретні оцінки, були хороші гонки, де ми нав’язували боротьбу, тому не можу сказати, що були якісь провали. Виступили ми на своєму гідному рівні.
Дмитрий Пидручный в Пекине показал лучший результат среди украинских мужчин/ Фото – НОК Украины
Дмитро Пидручний в Пекіні показав кращий результат серед українських чоловіків / Фото – НОК України

Чи вдалося вийти на так званий пік форми?

Фізичний стан був досить хороший, можна було боротися, тому я задоволений. Але в Китаї були специфічні умови, можливо, через це не всі гонки вдалося добре пробігти. Але якщо говорити про те, чи вийшли ми на пік форми – думаю так. Під час Олімпіади у мене був пік форми по ходу поточного сезона.
Якщо порівнювати Ігри в Пекіні з попередніми в Пхенчхані – залишилися схожі враження?

Не сказав би, тому що в Пхьончхані результатів зовсім не було, навіть якихось позитивних посилів до них. Тут же, в Пекіні, в кожній гонці були шанси. Так, в естафеті дещо не вийшло, ми заходили на штрафні кола, але і в індивідуалці, і в спринті я боровся і показав непогані результати.

А якщо говорити про погодні умови?

Так, погода, як і чотири роки тому була досить морозна, але ми прилетіли в Пекін заздалегідь, акліматизувалися, і в якійсь мірі звикли до неї. Звичайно, свої корективи вона вносила, але вже як є.

Чи залишилися сили на заключну частину сезону?

Після такої дороги сил поки що немає, але бажання доопрацювати сезон є, хочеться поборотися за хороші позиції на Кубку світу.
Відзначимо, що наступний етап Кубка світу в фінському Контіолахті стартує вже 3 березня.

На Борщівщині засудили першокурсника, який продавав наркотики

Українець вербував жінок з Тернопільщини ставати повіями в Італії