Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

День на Олімпіаді: повернення Підгрушної, реальний шанс Джими і анонс 12 лютого

Сьогодні Україна була найближчою до першої нагороди на Оліміпйських іграх у Пекіні. Юлія Джима прийшла на другу стрільбу в спринті явним претендентом на першу трійку. Швидкість і влучна перша стрільба дозволяли на це сподіватися.

Та, на жаль, єдиний промах позбавив цих надій, адже суперниці сьогодні стріляли дуже влучно. У підсумку бронзовій медалістці Юля програла лише 30 секунд і посіла 8 місце. Однак тепер зберігає непогані шанси перед недільною гонкою переслідування.

Були сьогодні й інші позитивні новини з табору Олімпійської команди з біатлону. Олені Білосюк (Підгрушній) таки дозволили вийти з ковідного готелю і повернутися до тренувань – два тести поспіль на коронавірус виявилися  негативними. З Оленою в нашої збірної з’явився шанс виступити в естафеті. Повертається до роботи і тренер чоловічої збірної Юрай Санітра. Отож, у своєрідній «коронавірусні тюрми» залишається тільки біатлоністка Дар’я Блашко.

Усі медалісти сьомого змагального дня Олімпіади-2022

Гірськолижний спорт (супер-гігант, жінки): 1. Лара Ґут-Беграмі (Швейцарія), 2. Міріам Пухнер (Австрія), 3. Мішель Ґізін (Швейцарія)

Біатлон (спринт, жінки): 1. Марте Олсбю Ройзеланд (Норвегія), 2. Ельвіра Еберг (Швеція), 3. Доротея Вірер (Італія)

Лижні перегони (індивідуальна гонка, чоловіки): 1. Ійво Нісканен (Фінляндія), 2. Алєксандр Большунов (ОКР), 3. Йоганнес Клебо (Норвегія)

Шорт-трек (1000 метрів, жінки): 1. Сюзанне Схюлтінг (Нідерланди), 2. Мін Джон Чхве (Республіка Корея), 3. Ханне Десмет (Бельгія)

Скелетон (чоловіки): 1. Крістофер Грьоттер (Німеччина), 2. Аксель Юнгк (Німеччина), 3. Янь Веньган (Китай)

Сноубординг (хафпайп, чоловіки): 1. Аюму Хірано (Японія), 2. Скотті Джеймс (Австралія), 3. Ян Шеррер (Швейцарія)

Ковзанярський спорт (10000 метрів, чоловіки): 1. Нільс ван дер Пул (Швеція), 2. Патрік Руст (Нідерланди), 3. Давіде Джотто (Італія).

Як не сани, то скелетон! Домінування німців на санній трасі дозволяє їм утримувати лідерство в командному заліку. Норвежці видали серію з кількох днів поспіль із золотими медалями, а вийти в лідери так і не можуть. Відзначимо команди Нідерландів та Швеції, які поступово йдуть у відрив від команди ОКР (хоча саме її вважали фаворитом на третє місце), що після можливої дискваліфікації команди з фігурного катання дещо пригальмувала.

Сьогодні очікувалася, фактично, перша на Олімпіаді серйозна дуель двох королів лиж – норвежця Клебо і росіянина Большунова, а її несподівано і дуже впевнено виграв фінський лижник Ійво Нісканен.

Медальний залік Олімпіади-2022 (топ-10)

  1. Німеччина – 7 “золото” +4 “срібло” +0 “бронза”
  2. Норвегія – 6+3+5
  3. Нідерланди – 5+4+1
  4. Швеція – 5+2+2
  5. Австрія – 4+6+4
  6. США – 4+5+1
  7. Китай – 3+3+1
  8. ОКР – 2+4+6
  9. Італія – 2+4+4
  10. Японія – 2+2+4

За кого вболіваємо завтра?

Найперше, звісно, за наших біатлоністів, а найголовніше – за лідера команди, тернополянина Дмитра Підручного. Наш біатлоніст в спринтерській гонці стартує одним з перших – під 15-им номером. Попередні змагання продемонстрували, що він може боротися за найвищі місця в кожній олімпійській гонці. Отож, бажаємо Дмитру успіху.

Українські стрибуни з трампліна сьогодні пройшли кваліфікацію і потрапили до основного раунду, фактично, виконавши своє основне завдання. Пробитися до топ-30 і другої фінальної спроби буде дуже складно, а тому побажаємо їм виступити якомога краще. Схоже завдання і у нашої танцювальної пари в фігурному катанні.

09:30. Анастасія Камінська, Марина Анцибор, Вікторія Олех, Дар’я Рубльова: лижні перегони (естафета)

11:00. Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Богдан Цимбал: біатлон (спринт)

13:00. Олександра Назарова/Максим Нікітін: фігурне катання (танці на льоду)

13:00. Віталій Калінченко, Євген Марусяк: стрибки з трампліна (великий трамплін, перший раунд)

У Козівській громаді автомобіль відомої фірми злетів у кювет (ФОТО)

Україна вимагає від Росії пояснень щодо військової присутності на кордоні