Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

День на Олімпіаді: медаль Абраменка, невдача в жіночій естафеті і анонс 17 лютого

Silver medal winner Ukraine's Oleksandr Abramenko celebrates during the venue award ceremony for the men's aerials at the 2022 Winter Olympics, Wednesday, Feb. 16, 2022, in Zhangjiakou, China. (AP Photo/Lee Jin-man)

Нарешті Україна з медаллю! Як і чотири роки тому фристайлист Олександр Абраменко, вже в солідному 33-річному віці, здобув нагороду в акробатичних стрибках. Тепер срібну…

Таким чином, Олександр, з золотою і срібною медалями, став найтитулованішим зимовим олімпійцем країни. Дві олімпійські нагороди (золото і тепер вже срібло – після дискваліфікації росіянки Ольги Вілухіною) ще у біатлоністки Віти Семеренко, але серед чоловіків рівних Олександру немає.

Розраховували ми сьогодні і на ще одну медаль – в жіночій біатлонній естафеті. І все розпочиналося досить перспективно – Ірина Варвинець, хоч і передала естафету 10-ою, але лише в 20 секундах від лідерів. Та, на жаль, «слабкою ланкою» виявилася лідерка команди Юлія Джима – 6 додаткових набоїв і коло штрафу перетворилися у двохвилинне відставання. Ліквідувати такий гандикап вже не було можливостей – Анастасія Меркушина лише зуміла підняти команду з другого десятку до топ-8, а Олена Білосюк перемістила її на 7-му позицію.

Усі медалісти 12-го змагального дня Олімпіади-2022:

Гірськолижний спорт (слалом, чоловіки): 1. Клеман Ноель (Франція), 2. Йоганнес Штрольц (Австрія), 3. Себастьян Фосс Сулевог (Норвегія)

Біатлон (естафета, жінки): 1. Швеція, 2. ОКР, 3. Німеччина

Лижні перегони (командний спринт, жінки): 1. Німеччина, 2. Швеція, 3. ОКР

Лижні перегони (командний спринт, чоловіки): 1. Норвегія, 2. Фінляндія, 3. ОКР

Фристайл (слоупстайл, чоловіки): 1. Александр Голл (США), 2. Ніколас Геппер (США), 3. Єспер Тьєдер (Швеція)

Фристайл (лижна акробатика, чоловіки): 1. Ці Гуанпу (Китай), 2. Олександр Абраменко (Україна), 3. Ілья Буров (ОКР)

Шорт-трек (естафета, чоловіки): 1. Канада, 2. Республіка Корея, 3. Італія

Шорт-трек (1500 метрів, жінки): 1. Чхве Мин Джон (Республіка Корея, 2. Аріанна Фонтана (Італія), 3. Сюзанне Схюлтінг (Нідерланди).

Завдяки успіху Абраменка, Україна вперше увійшла до медального заліку Олімпіади в Пекіні. Ми посідаємо 23 місце з одним сріблом. Хтось скаже, що це дуже мало, але все пізнається у порівнянні. От, наприклад, значно потужніша Польща, маючи гарні зимові бази і всесвітньовідомі гірські курорти, нижче нас з однією бронзою. Нагород не має заможна Великобританія або країни колишньої Югославії (за винятком Словенії), де навіть проводили Олімпійські ігри (Сараєво-1984). Та й всього медалі вибороли менше 30 країн, і Україна тепер в їх числі!

Медальний залік після 12 змагальних днів Олімпіади-2022 (топ-10)

  1. Норвегія – 13 “золотих” + 7 “срібних” + 8 “бронзових”
  2. Німеччина – 10+6+4
  3. США – 8+7+4
  4. Китай – 7+4+2
  5. Австрія – 6+7+4
  6. Нідерланди – 6+4+4
  7. Швеція – 6+4+4
  8. Швейцарія – 5+0+5
  9. ОКР – 4+8+12
  10. Франція – 4+7+2

…23. Україна – 0+1+0

За кого вболівати 17 лютого

Вперше на Олімпіаді не буде представлена Україна. З тих, хто міг змагатися цього дня, не зуміла пробитися до довільної програми фігуристка Анастасія Шаботова, а представниця гірських лиж Анастасія Шепіленко не заявилася до комбінації.

А загалом на Олімпіаді буде розіграно 6 комплектів нагород, і крім фігурного катання та гірських лиж йдеться про фристайл (скі кросс), ковзанярський спорт і двоборство. Завтра також відбудеться фінал у жіночому хокеї: Канада – США.

У Тернополі водійка на елітній іномарці через зауваження переїхала чоловікові ногу

У Тернополі деякі вулиці залишаться без води: список