Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Генштаб ЗСУ дає поради, як дошкулити окупантам

Генеральний штаб Збройних Сил України озвучив алгоритм дій з боку населення у період наступу агресора.

Зокрема, йдеться про те, що задля недопущення просування ворога нашою територією, потрібно діяти ось так:

Якщо побачили колону танків, після них обов’язково поїде колона бензовозів. Зробіть все необхідне, щоб вони не пройшли. Блокуйте дороги, валіть дерева, розтягуйте сітки з воріт, будь який спосіб підійде. Немає палива – немає техніки.
Якщо бачите, що колона зайшла в лісосмугу – валіть дерева, блокуйте також, не дайте їм вийти.
Якщо знаєте, що в лісі зупинився ворог, і впевнені на 100 %, що це ворог, не жалійте ліс, запаліть його… новий виросте на кістках окупанта!!!
В кого в наявності ЕКСКАВАТОРИ, обкопуйте населені пункти, щоб ворог не міг проїхати, не чекайте, що хтось зробить це за вас!
До уваги власників ЗБРОЇ З ОПТИЧНИМИ ПРИЦІЛАМИ, не обов’язково у відкриту йти на ворога, стріляйте з відстані по колесах, це зупинить транспорт, далі – по ситуації.
Знімайте вказівники на місцевості, всі ви орієнтуєтесь, ворог – ні. Якщо запитують, де знаходимось – проявіть фантазію, ДЕЗІНФОРМУЙТЕ ворога.
Всі чули про мітки, які роблять диверсанти на будівлях, поблизу важливих об’єктів тощо. Засипайте землею, заливайте смолою, знищуйте будь-яким чином.
Якщо є інформація, що ворог на підході, паліть солому, шини у великих кількостях, чорний дим дезінформує, у ворога буде думка, що населений пункт вже обстріляний, це допоможе виграти трохи часу, – йдеться у повідомленні.

Заборона продавати алкоголь, прохання не піднімати ціни: нові зміни на Тернопільщині

Противник деморалізований та несе великі втрати: оперативна інформація Генштабу ЗСУ (ВІДЕО)