Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У селі на Тернопільщині вшанували пам‘ять видатного земляка

Прожив коротке життя, але залишив по собі вічну славу – так відгукуються жителі Великоберезовицької громади про свого односельчанина Івана Вишневського. Він народився 21 лютого 1957 року у селі Миролюбівка, кілька років навчався у місцевій школі. Про його спортивні досягнення знає вся Україна та світ. З нагоди річниці від Дня народження Івана Вишневського біля пам‘ятної дошки видатному уродженцю зібрались місцеві жителі, рідні, близькі, духовенство та представники влади, щоб молитвою вшанувати його пам‘ять.

– Хоч мій брат прожив коротке життя, але залишив після себе гарні спомини. Він завжди, коли приїжджав в рідне село, спілкувався з односельчанами, був привітним. І якщо його пам‘ятають через стільки років, це означає шо він був доброю людиною,- ділиться сестра Олеся Козловська.

Кар‘єра Івана Вишневського було унікальною. У 1988 році він став гравцем «Дніпра», куди він прийшов у 27-річному віці, а вже через рік українець виступав за збірну СРСР. За неповні шість сезонів з «Дніпром» виграв шість нагород, серед яких золоті медалі союзної першості та кубок країни. Далі Іван Вишневський став першим футболістом в історії «Дніпра», який підписав контракт із закордонним клубом і першим українцем в чемпіонаті Туреччини.

– Коли ми вшановуємо наших земляків, я завжди наголошую, що тернопільська земля народила багато видатних діячів культури, мистецтва, науки, освіти і спорту. Сьогодні ми вшановуємо пам‘ять найтитулованішого футболіста, який народився в Тернопільській області. Це Іван Вишневський. Це людина, яка мала дар від Бога, яка багато працювала над собою і показала успішний результат. Сьогодні Івану Вишневському було б 65. І я впевнений, що, якби не хвороба, під його наставництвом виховалось би ще не одне покоління професійних футболістів, – зауважив Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської облради.

До слова, Іван Вишневський після завершення ігрової кар‘єри працював тренером вінницької «Ниви» та «Дніпра». На жаль, через деякий час у віці 39 років, він помер.

 

Вісім років тому поїхав у Тернопіль і пропав безвісти (ФОТО)

Двоє тернополян втратили чималі кошти – 49000 грн та 44500 грн: схема шахраїв