Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Папа Римський і Вселенський патріарх моляться за мир в Україні

Молитва за мир в Україні
Папа Франциск

В неділю, 13 лютого, у Ватикані та Вселенському патріархаті молилися за Україну.

Папа Франциск за повідомленням Reuters провів мовчазну молитву за мир в Україні на площі Святого Петра. Святіший Отець, апелюючи до сумління політиків, ввірив заступництву Діви Марії кожне зусилля на користь миру. Під час недільної зустрічі з паломниками, які зібралися опівдні на площі Святого Петра у Ватикані на проказування молитви «Ангел Господній», Папа Франциск знову скерував свою думку до України.
«Дорогі брати й сестри, новини, які надходять із України, дуже тривожні. Ввіряю заступництву Пречистої Діви Марії та сумлінню політичних провідників кожне зусилля на користь миру. Помолімося в тиші», – закликав Святіший Отець, після чого над площею запанувала молитовна тиша.

У храмі Святого Георгія у Вселенському патріархаті за благословіння та особистої участі патріарха Варфоломія відбулася літургія та молитва за мир в Україні. Патріарх закликав гаряче та всім серцем молитися за мир в Україні, повідомляє Укрінформ
“Усі служителі Церкви, усі представники релігійних традицій, усі, хто має владу, усі люди доброї волі, кожен із нас, повинні закликати до мирного вирішення цієї небезпечної ескалації у заявах та діях, які зловісно нависли над українським народом”, – йдеться у зверненні.

Молитва за мир в Україні
Вселенський патріарх Варфоломій

Як наголосив патріарх Варфоломій, мовчання і байдужість не є виходом, всі повинні докладати зусиль для встановлення та захисту миру.

Ради Тернопільщини підтримують ініціативу Чайківського про «нульовий» ПДВ на продукти харчування

У Карпатах врятували туриста з Тернопільщини