Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нардеп з Тернопільщини знає як знизити ціни на продукти харчування (ФОТО, ВІДЕО)

Днями народний депутат України Іван Чайківський ініціював законопроєкт щодо встановлення нульової ставки ПДВ на продукти харчування. У центрі Євростудій ЗУНУ відбувся круглий стіл з обговорення цього законопроекту, участь у якому взяли Іван Чайківський, перший заступник голови Тернопільської облради Володимир Болєщук, представники партії «За майбутнє» та науковці вишу.

“Таку зустріч ми провели для глибшого розуміння ситуації, з якою зіткнулися українці та виробники сільськогосподарської продукції через реформу ПДВ, яка вже запрацювала в Польщі та готова до впровадження в решті країнах Єврозони. Я був одним з доповідачів та на прикладі конкретного товару – молока – показав, що навіть в короткотривалій перспективі можливі бюджетні втрати будуть незрівнянно меншими, ніж втрати провідних галузей економіки, якщо ми не допоможемо нашим виробникам стати конкурентнішими”, – зауважив Іван Чайківський.

“У період коронакризи, високих цін за енергоносії автоматично зростають ціни на продукти харчування. Крім того, рівень інфляції зростає швидше, ніж рівень доходу наших громадян. Тому важливо допомогти людям і захистити їх. Захистити можна різними способами. Найдієвіший з них – здешевлення цін на продукти харчування. Це і передбачає законопроєкт про встановлення «нульової» ставки ПДВ на продукти харчування, який ініціює народний депутат України Іван Чайківський. Бо кожен розуміє, що на першому місці – підтримка людей та національного товаровиробника, – зазначив Володимир Болєщук.

Думки науковців стосовно законопроєкту дивіться у відео.

“Тітушки”, які закидали фарбою пам’ятник Бандері у Тернополі, робили провокації на замовлення РФ – СБУ

В Америці знайшли жителя Бучача, якого розшукували 6 років (ФОТО)