Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

День на Олімпіаді: стартова гонка Підручного, Мандзій випав із санів і анонс 6 лютого

Підсумки 5 лютого на Олімпіаді та розклад 6 лютого.

Українці на Олімпіаді

Перший медальний день на Олімпіаді вийшов не дуже вдалим для українських спортсменів. Наш «медальний шанс» у біатлоні – змішана естафета – вийшов провальним. Уже на першому етапі Валя Семеренко «настріляла» аж три штрафних кола (відзначимо сильний вітер, який в той час гуляв на стрільбищі) та й на дистанції була дуже повільною. У підсумку 36-річна спортсменка передала естафету на останній 20-ій позиції, з відставанням у три з половиною хвилини від лідера і хвилиною від найближчої суперниці. В таких умовах боротися за щось гідне вже не було можливості, хоча інші члени нашої команди (а в їх числі і тернополянин Дмитро Підручний, який дебютував на своїй третій Олімпіаді) провели загалом непогану гонку, але цього вистачило лише щоб підняти команду на 13-ту позицію.

Невдало розпочав свою третю Олімпіаду і саночник із Кременця Андрій Мандзій. У першій спробі він, як і чотири роки тому на Олімпіаді в Кореї, не зумів втриматися в санях і випав на важкому 13-му повороті, фінішувавши окремо від технічного знаряддя. Внаслідок падіння Андрій втратив дуже багато часу і після першої спроби розташувався на 32-ій позиції з 34-ох учасників, які подолали дистанцію. До честі Андрія, друга його спроба цього дня була значно кращою, і за її підсумком він піднявся до топ-30, однак втрат на старті вже не компенсуєш…

Андрій Мандзій.

Не назвеш вдалими і виступи 5 лютого й інших українців, а за таких умов уже вихід до основного раунду змагань нашого стрибуна з трампліну Євгена Марусяка (він посів 48 місце в кваліфікації, а до першого раунду допускаються топ-50 учасників) уже слід вважати успіхом.

Усі медалісти першого змагального дня Олімпіади-2022

Лижні перегони (скіатлон): 1. Тереза Йохауг (Норвегія), 2. Наталія Нєпряєва (ОКР), 3. Тереза Штадлобер (Австрія)

Ковзанярський спорт (3000 метрів): 1. Ірене Схаутен (Нідерланди), 2. Франческа Лоллобриджида (Італія), 3. Ізабель Вайдеман (Канада)

Біатлон (змішана естафета): 1. Норвегія, 2. Франція, 3. ОКР

Стрибки з трампліна (нормальний трамплін): 1. Урса Богатай (Словенія), 2. Катаріна Альтхаус (Німеччина), 3. Ніка Кріжнар (Словенія)

Фристайл (могул): 1. Вальтер Вальберг (Швеція), 2. Мікаель Кінґсбері (Канада), 3. Ікума Хорішіма (Японія)

Шорттрек (змішаний турнір): 1. Китай, 2. Італія, 3. Угорщина.

Медальний залік

Після першого медального дня в заліку нагород лідерство захопили фаворити-норвежці. П’ятимільйонна країна здобула вже дві золоті нагороди, а налаштовується на два десятки медалей вищого гатунку.

  1. Норвегія – 2 “золота” + 0 “срібла” + 0 “бронз”
  2. Словенія – 1+0+1
  3. Китай – 1+0+0
  4. Нідерланди – 1+0+0
  5. Швеція – 1+0+0
  6. Італія – 0+2+0
  7. Канада – 0+1+1
  8. ОКР – 0+1+1
  9. Франція – 0+1+0
  10. Німеччина – 0+1+0

Анонс 6 лютого

Розпочати хочеться з морозної погоди (зранку в Пекіні було 20 градусів нижче нуля) і сильного вітру, внаслідок Сьогодні на Олімпіаді навряд чи хтось з українців побореться за нагороди – наших немає не лише в числі фаворитів, а й серед претендентів на високі місця. Отож, інтригу доводиться шукати в якихось другорядних моментах – наприклад, чи вдасться нашому санкарю Антону Дукачу пробитися до числа топ-20, які стартуватимуть у фінальній четвертій спробі (поки він посідає 23 місце).

Розклад виступів українців на 6 лютого:

07:00. Іван Ковбаснюк: гірськолижний спорт (швидкісний спуск)

09:00. Руслан Перехода, Олексій Красовський: лижні перегони (скіатлон)

13:00. Євген Марусяк: стрибки з трампліна (перший раунд)

13:30. Антон Дукач, Андрій Мандзій: санний спорт (третій та четвертий заїзди).

Відзначимо, що фігуристка Анастасія Шаботова вже стартувала сьогодні на Олімпіаді в командних змаганнях. Українка посіла 7 місце в короткій програмі, а наша збірна розділила 9-10 місця у командній першості з командою Німеччини і не пробилася до числа п’ятірки фіналістів.

Шоумен і волонтер Притула назвав свою партію “24 серпня”. Подробиці

Жінка хотіла побачити маленького сина: на Тернопільщині молодик ледь не вбив ексдружину