Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Законопроєкт нардепа Чайківського розглядали на Громадській раді (ФОТО, ВІДЕО)

Стрімке збільшення ціни на газ, енергоносії, високі податки — все це стало причиною росту цін на продукти харчування.
Щоб підтримати своїх громадян та вітчизняних виробників, народний депутат України Іван Чайківський запропонував перейняти досвід країн Євросоюзу та знизити ставку ПДВ на харчові продукти до нуля. Таку ініціативу обговорили під час засідання Громадської ради при Головному управлінні Державної податкової служби в Тернопільській області.

Обговорення було фаховим, жвавим, видно, що ця тема зачіпає кожного: від податківців до виробників. Але найбільше зниження цін за рахунок зниження ставки ПДВ до 0% торкається звичайних споживачів, якими є кожен з нас. Навіть попри дискусію, зрозумілим є, що на часі – зниження цін, важлива підтримка національних сільгосптоваровиробників та переробників, і потрібно тримати конкуренцію з імпортом, – зауважив Іван Чайківський, народний депутат України.

Від себе хочу сказати одне: для нашої сільськогосподарської області впровадження «нульової» ставки ПДВ відіграє важливу роль. Бо в іншому випадку ризикуємо стати дешевим сировинним придатком.. Ми маємо переробляти сировину в себе вдома. Маємо для цього всі можливості. Тоді будуть створені нові робочі місця, достойні зарплати, податки в бюджети. Нам потрібна сильна економіка, щоб ми могли бути конкурентноспроможними, – сказав Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської облради.
Детальніше  дивіться у відео “ТЕРЕНУ”.

Ворог не пройде! Наші військові опановують британську зброю (ФОТО)

День на Олімпіаді: втрачений шанс Підручного, Норвегія наздогнала Німеччину і анонс 13 лютого