Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Роздає до 130 кг цукерків”: у Тернополі таксист возить пасажирів на новорічно-різдвяному авто (ФОТО)

Новорічно-різдвяне таксі облаштував Михайло Мацьо з Тернополя. Він прикрасив свій автомобіль гірляндами і новорічним декором. До усіх пасажирів чоловік звертається однаково: «Вітаю вас у 202-й машині». Роздає пасажирам цукерки. Запалює гірлянди в машині, дмухаючи в повітря і клацанням пальців переключає режими світіння.

– Минулого року я роздав трохи менше солодощів – майже 95 кілограмів, – розповідає пан Михайло. –  Хоч щороку до 130 кілограмів цукерків.

Михайло Мацьо отримав вищу освіту. Таксує вже п’ять років.

–  Це Віра, Люба і Надія, – таксист показує на іграшки і червоні шапки, які одягнув на спинки крісел. –  Багато хто питається, чому Надя на задньому сидінні. Усе просто. Коли не вистачає любові і віри, то надія точно «попхає» нас вперед. Новорічних  персонажів назвали мої пасажири. А ось біля мене Колян – лінивий ельф.  Дехто думає, що це святий Миколай чи Дід Мороз. Але ні, це таки лінивий ельф. Він не хотів працювати на фабриці святого Миколая, бо вважає за краще у тернопільському таксі поліпшувати настрій людям. Тепер їздить зі мною.  Дуже любить алкогольний напій «Джек Деніалс», але ще на нього не заробив.

На казкову атмосферу в машині пасажири реагують по-різному. Більшості подобається, пише “Про.Те”.

– Дехто висловлює свої позитивні емоції нецензурною лексикою, – сміється таксист.  – Таких пасажирів майже 40 відсотків.

Якось підвозив одного хлопця. Видно, що наркоман, бо в нього були розширені  зіниці. А я тут  запустив свою магію: дмухнувши, увімкнув гірлянду. Пасажиру саме в той час хтось зателефонував. Він вперся у заднє сидіння і каже: «Толік, я до тебе передзвоню, бо по ходу приход зловив».

Є ще категорія людей, здебільшого чомусь російськомовні, яких називаю вампірами. Їм приблизно 50-60 років. Коли вмикаю гірлянду, вони обурюються: «Виключите, виключите, бьет по глазам». Їх небагато. Протягом минулого року такі не траплялися. Бувало раніше.

Одного разу підвозив хлопців, які монтують музичну апаратуру для сцени. Вони були вражені, коли я дмухав, а гірлянда вмикалася або вимикалася. А як перемикав режими клацанням пальців, то вони мало не силою витягли з мене інформацію, які датчики я використав. Я сам усе продумав і обладнав. Гірлянда із Запоріжжя, трансформатор із Дніпра, одні датчики польські, а інший з Харкова. І, звісно, руки  тернопільські – мої.

Михайло Мацьо щоразу по-іншому декорує автомобіль відповідно до свята. Готується до цього ретельно

– Колеги-водії  постійно цікавляться: «Ну покажи, що ти цього разу в машині зробив». На Геловін прикрашаю машину павутинням і всякими страшилками. Цього року поставив тушонку з «Путіна» на передній панелі і  великого павука  Георгія.  На день святого Валентина оздоблюю машину сердечками. Прикрашаю і на 8 Березня, на Великдень, до Дня Конституції і Незалежності.

На Різдво я поставлю  рушнички, дідух, кутю. Це моє робоче місце, а я дуже люблю свята. Якщо сам собі не створю хороший настрій, то ніхто для мене цього не зробить. Мій дід колись сказав такий парадокс: «Якщо ти живеш для когось, то в результаті  тебе зневажають і  за ворога мають ті, для кого ти живеш. Для кого би ти не жив – нема значення. Коли живеш для себе, зразу тебе починають поважати і любити». Треба діяти так, як вважаєш за потрібне, а не щоби комусь сподобатися . Тому що світові не потрібні дві однакові думки.  Світові, можливо, цікавий ти і те, що ти можеш  створити.  Ми, водії таксі, філософи. Якщо багато людей йдуть  до психологів і священників, то до кого ходять  самі психологи і священники? Правильно, до нас, таксистів.

Життя дуже коротке. 20-річний думає, що в нього дуже багато часу, а в нього на 20 років вже менше стало. Якщо витрачати свій час на те, що не любиш, то це дуже сумно. Тоді можна впасти в депресію і увійти в те, що люди називають кризою середнього віку.

У салоні пан Михайло вмикає  тематичну музику. Переважно українську.

– По радіо часто звучить те, що мені не дуже подобається, – розповідає чоловік. – Тому музику підбираю сам. Люблю пісні Скрябіна, гурту «Океан Ельзи», «Друга ріка», «Плач Єремії». Тепер багато хорошої музики. Є що послухати в дорозі.  Під свята маю добірку новорічної і різдвяної музики. До Дня святого Валентина вмикаю романтичну музику. До Дня Незалежності теж є окрема патріотична добірка. На Покрову вмикаю українські повстанські пісні.

47 двієнь і одна трійня: скільки дітей народилося за минулий рік у тернопільському пологовому

“Стан погіршується, потрібна допомога”: 10-річний хлопчик з Тернопільщини потребує нашої допомоги (ВІДЕО)