Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині син проігнорував дорожні знаки – і ледь не вбив батьків

Не в змозі ані вибачити сину, ані пробачити йому легковажність, потерпілі батько з матір’ю подали до суду заяву розглядати справу без них.

Дорожня трагедія сталася у перших числах травня минулого року. Літнє подружжя разом із сином їхали із Сумщини до Чернівців. Дорогою син – водій поспішав, адже була вже пізня година, а вони щойно лише дісталися Чортківського району й доїжджали до селища Нагірянка. Скоса глянувши у дзеркало перед собою, син переконався, що втомлені батьки вже дрімають. Тож коли попереду з’явились попереджувальні дорожні знаки стосовно максимальної швидкості до 30 км/год, а також – про крутий підйом і поворот, кермувальник проігнорував їх.

І не вписався в поворот! Миттєво усвідомивши свою помилку та намагаючись вирівняти «Фольксваген», шофер різко крутонув кермо. Тієї ж миті іномарку винесло на узбіччя, вона вдарилась об дорожнє загородження (відбійник), зробила сальто й перекинулась.

Згодом водій так і не зміг пригадати, що спочатку він почув – удари чи крики батьків? Зрештою, хіба це важливо, адже внаслідок аварії дивом лишився живим його батько і травми середньої тяжкості отримала мати. Таким чином, син, керуючи автомобілем, порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило двом потерпілим відповідно тілесні ушкодження середньої тяжкості й тяжкі (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).

Син повністю визнав свою провину, але просив суворо не карати і не позбавляти водійських прав. Зазначив, що має двох маленьких дітей та працює рихтувальником кузовів автомобілів на одній зі станцій техобслуговування м. Суми.

Зважаючи, що потерпілі – батьки просили суворо сина не карати, Чортківський районний суд засудив горе-водія до 3-х роки позбавлення волі, але не позбавив права керувати транспортними засобами. Керуючись ст. 75 КК України, служитель Феміди звільнив обвинуваченого від відбування призначеного йому покарання та встановив 1 рік іспитового строку, зобов’язавши періодично з’являтись для реєстрації в органах із питань пробації. А також повідомляти про зміни місця проживання та роботи і не виїжджати за межі України.

Також засудженому доведеться сплатити у дохід держави понад 5 тис. 800 грн. процесуальних витрат, витрачених на проведення криміналістичних експертиз.

Горе – водій має право подати апеляцію та оскаржити даний вирок.

Джерело: Тижневик “Номер один”

Смертельна аварія у Тернополі: 40-річний водій загинув, ще троє людей у лікарні (ФОТО)

Навчальні заклади Борщівщини закривають на карантин