Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Лідери Великої Британії та Польщі пропонують новий оборонний союз для України

Прем’єр-Міністри обох країн планують відвідати Київ 1 лютого та зробити спільну заяву.

Борис Джонсон та Матеуш Моравецький планують оголосити про створення нового формату співпраці з Україною під час візиту в Київ. Про це “Європейській правді” стало відомо з дипломатичних джерел.
Джонсон та Моравецький приїдуть в Київ цього тижня в один день, це підтвердив у понеділок на брифінгу глава МЗС Дмитро Кулеба. Міністр не назвав дату візиту, але, як очікується, лідери Британії та Польщі приїдуть 1 лютого.
Про новий формат поки майже немає інформації. Вперше про нього згадала глава британського МЗС Ліз Трасс під час виступу в Австралії 21 січня.
З її слів можна зробити висновок, що новий формат обговорювався під час візиту президента Володимира Зеленського в Лондон у грудні минулого року.

“Ми зміцнюємо наше двостороннє партнерство після переговорів на високому рівні в Лондоні в грудні – і ми розвиваємо нові тристоронні зв’язки з Польщею та Україною”, – сказала глава британського МЗС.

У понеділок японська національна агенція повідомила, що Джонсон скасував поїздку до Японії, заплановану на середину лютого, через зростання напруги довкола України.
Також днями очікується розмова Джонсона з президентом РФ Владіміром Путіним. Крім того, як повідомлялося, Джонсон планує візит до країн Східної Європи “у спробі уникнути кровопролиття”.

Тернополянин Дмитро Підручний продемонстрував як стрімко проходить олімпійською трасою

Дмитро Підручний із Китаю: про Ігри, олімпійський побут і загадкову трасу