Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Зі стрільбою Дмитра Підручного треба робити щось кардинальне”, — головний тренер збірної України

Дмитро Підручний

13 промахів (!) припустився тернополянин Дмитро Підручний у трьох гонках етапу Кубка світу з біатлону в німецькому Рупольдингу. Пориви сильного вітру і снігопади, звісно, зробили умови стрільби в цих перегонах дуже важкими, але такий результат насправді близький до катастрофічного.

Чотири промахи у спринті відкинули Підручного аж на 44-те місце. Потім була змішана естафетна гонка, в якій тернополянин схибив тричі, але виправив ситуацію додатковими набоями. Нарешті у сьогоднішній гонці переслідування ще шість хиб, та попри навіть такий результат, завдяки добрій функціональній готовності, Підручний піднявся з 44-го місця на 38-ме. При цьому молодші партнери по команді знову виступили краще і фінішували на 23-му (Цимбал) і 26-му (Дудченко) місцях.

– Треба подякувати хлопцям за старання, – наголосив після гонки головний тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра. – І Цимбал, і Дудченко впоралися зі стрільбою. Перші три кола добре трималися в групі, мали хороші позиції. Наприкінці не вистачило сил, але задоволений їх виступом. Дмитро Підручний – знову один із найкращих на трасі, програв тільки 40 секунд Тарьєю Бьо ногами (загалом 21-ше місце у гонці за чистим лижним ходом, а на останньому колі взагалі увійшов до топ-10 найшвидших, – ред.), але зі стрільбою треба щось виправляти. Прийняти якесь радикальне рішення, щоб не було стільки хиб. Фізично добре готовий, але стрільбу, починаючи з Гохфільцена (етап в Австрії відбувся в першій половині грудня, – ред.), не можемо привести до ладу.

Етап у Рупольдингу розпочнеться вже у середу, 12 січня. Після етапу в Оберхофі Дмитро опустився на 32-ге місце в загальному заліку Кубка світу. Що ж до статистики стрільби, то в цьому сезоні у нього лише 83% влучань, і за цим показником Підручний лише 39-ий.

Золоте весілля: 50 років разом відсвяткувало подружжя з Тернопільщини (ФОТО)

Кременецький двоборець Дмитро Мазурчук – у топ-30 на Кубку світу!