Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В Тернополі на 6 гривень зросла вартість кубометра води

З 1 січня зросли тарифи на водопостачання та водовідведення в Тернополі. Один кубометр (1000 літрів) води для споживачів тепер становить 36 гривень 70 копійок.

Тариф затверджено на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на підставі розрахунків поданих КП “Тернопільводоканал”.
“Потреба в коригуванні тарифів назрівала ще зі серпня, коли вартість електроенергії для підприємств, в тому числі і водопровідно-каналізаційної галузі, почала стрімко зростати”, – повідомляє Тернопіль житлово-комунальний. Якщо на початку літа вона не дотягувала до 3 гривень за кіловат-годину, то наприкінці осені вже перевищувала 5 гривень. Тим часом для надання цілодобових послуг з водопостачання та водовідведення “Тернопільводоканал” щодня витрачає понад 300 000 гривень, адже практично усе устаткування — на артезіанських свердловинах, звідки видобуваємо воду, водопровідних та каналізаційних станціях тощо — потребує електроживлення.
На вартість електроенергії у тарифах припадає 40 відсотків від їх загальної суми. Між тим, Нацкомісія у нових тарифах заклала середню планову ціну електроенергії на 2022 рік, попри те, що суттєво зрости вона може ще в першому кварталі.

Українські орнітологи прогнозують ранню весну

У Тернополі розпочалась смолоскипна хода пам‘яті Степана Бандери (ФОТО, ВІДЕО)