Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як на Збручі цього року відзначали День Соборності України (ФОТО, ВІДЕО)

Традиційно у центрі Підволочиська 22 січня було велелюдно: жителі Тернопільської та Хмельницької областей зустрілись на мості через річку Збруч, щоб вкотре разом відзначити річницю проголошення Акту Злуки українських земель. Цього року долучились і представники Чернівеччини. Жителі трьох областей обмінялись короваями та побажали один одному миру та єдності.

В єдності наша сила і якщо сьогодні багато політиків і влада невзмозі нас об’єднати, то прості люди, студенти, молодь, священнослужителі, ми з вами — здатні це зробити разом. Тоді ми будемо і багаті, і розвиватимемо нашу економіку, тільки спільно можна досягти великого успіху, — говорить Іван Чайківський, народний депутат України.

Який рік поспіль, завдячуючи нашим хлопцям, які сьогодні боронять територіальну цілісність, ми показуємо єдність, незламність нашого духу. Ми єдиний народ, у нас єдина мова, церква і віра в незалежну, цілісну, єдину, прекрасну, мальовничу Україну,— говорить Віолета Лабазюк, голова Хмельницької обласної ради

Представники обох сторін зустрічаються на традиційній локації— на мості через річку Збруч, де обмінюються короваями та, як символ єдності, з’єднують синьо-жовтий прапор.

Цей захід, який вже став хорошою традицією дасть новий заряд енергії, який буде нас надихати для того, щоб ми своєю працею створювали майбутнє, об’єднували політичні сили, об’єднували людей,— наголошує Сергій Лабазюк, народний депутат України.

Хотів би усім нам побажати непохитної віри, віри в Бога, в Україну, побажати нам єдності, побажати нам незламного козацького духу і миру, — Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

Хвилиною мовчання учасники вшанували пам’ять героїв, які поклали життя, захищаючи цілісність та соборність України.

“Без інтиму, без алкоголю”: на Тернопільщині чоловік пропонує оригінальну послугу друга на годину

У Тернополі діти розбили ртутний термометр і викликали рятувальників (ФОТО)