Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ситуація змінилась: 80% працюючих у Польщі українок мають вищу освіту

Ще 7-10 років тому для трудових мігранток з України в Польщі пропонували переважно фізичну роботу, незалежно від професійного досвіду та освіти. Зараз же ситуація змінилася.

Як пoвідoмляє Yavp.pl, на сьогодні 80% працюючих у Польщі українок мають неповну вищу або повну вищу освіту. Ще 20% трудових мігранток отримують вищу або другу вищу освіту вже в Польщі, або ж підтверджують тут свій диплом. Про це йдеться у дослідженні “Пульс трудової міграції: жіночий портрет”, проведеному компанією Gremi Personal методом фокус-групових дискусій та глибинних інтерв’ю з українськими жінками, які мають досвід роботи в Польщі від 6 місяців до 11 років.

Отримання освіти у Польщі є одним із способів кар’єрного розвитку. Особливо серед тих, хто здобув вищу освіту в Україні та мав попередній трудовий або підприємницький досвід на батьківщині. Причому навчаються в Польщі жінки різного віку – від 22 до 40 і старші.

“Навіть, якщо українки починають роботу на польських фабриках та заводах, згодом вони планують змінювати роботу на кваліфіковану. Для цього займаються підтвердженням свого диплому або навчаються в поліцеальних школах та університетах Польщі для отримання нової спеціальності”, – стверджує віце-президент міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal Кароліна Шлешинська.

Відтак, українки в Польщі все частіше працюють менеджерками та на керівних посадах у польських компаніях, викладають у вишах та відкривають власний бізнес.

На Тернопільщині судили чоловіка, бо він назбирав психотропних грибів

78000 грн щороку потрібно на рятівний препарат: на Тернопільщині просять допомогти маленькій Катрусі