Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Іноземців, які грабували людей у Тернополі, покарають за українськими законами

29 грудня в Тернопільській обласній прокуратурі відбулось засідання щодо справи іноземців, які грабували тернополян, маючи особливий план. До 11 років позбавлення волі за грабежі засуджено організатора групи на Тернопільщині. 

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у суді стосовно 3 учасників організованої групи – громадян однієї з іноземних держав, які впродовж травня – листопада 2020 року грабували тернополян (ч. 5 ст. 186 КК України). Організатора групи засудили до 11 , а інших учасників групи до 10 та 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Встановили, що група, до складу якої увійшли двоє братів та їх знайомий, діяла у Тернополі за чітким планом. Перед вчиненням грабежів підозрювані збирали інформацію про майбутніх жертв, вивчали їх щоденні маршрути, місце проживання та розташування камер відеоспостереження поблизу житла. У жінки, яку підозрювані пограбували у під’їзді житлового будинку, вони відібрали сумку, у якій було майже 400 тис грн. У наступної жертви чоловіки забрали майже 75 тисяч грн. Коли ж третій потерпілий пробував чинити опір нападникам, його побили до втрати свідомості й утекли, прихопивши 80 тис. грн.

Після останнього пограбування їх затримали правоохоронці. Також з’ясовано, що стосовно 2 братів – іноземців відповідно до Указу Президента України №203/2021 застосовані персональні обмежувальні заходи
(санкції).

На Тернопільщині судили маму за те, що її неповнолітній син посеред міста пив горілку

На Борщівщині звільнять медиків, а бюджетникам затримують зарплати