Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кілометри гірлянд: на Тернопільщині урочисто відкрили «Зимову казку» (ФОТО, ВІДЕО)

Запалили ялинку, зустрілись з Чудотворцем та скуштували пампухів: у передвечір Миколая у Великоберезовицькій громаді розпочала роботу новорічно-різдвяна локація «Зимова казка у Настасові». Дійство спільно організували Великоберезовицька громада, компанія «Агропродсервіс» та команда Івана Чайківського.

У цьому році виникла ідея створити Офіс Святого Миколая, адже до нас в період різдвяно-новорічних свят попередні роки зверталися діти, щоб зробити трішки більше свята. Тому в цьому році відділ культури Великоберезовицької територіальної громади долучився до того, щоби за період свят зробити дійство, відкриту локацію, яка буде постійно працювати, де буде гарний, красивий комплекс, в який можуть приїжджати люди, дітки і отримувати задоволення, — розповідає Іван Чайківський, народний депутат України.

Кожен рік масштаби цього дійства розширюються і сьогодні ми це позиціонуємо, як захід цілої нашої громади. Це не пересічна подія, вона об’єднує жителів громади і показує те, що ми вміємо добре працювати. Але ми маємо вміти і добре відпочивати та створювати казку для наших дітей і дорослих,— говорить Андрій Баран, генеральний директор компанії «Агропродсервіс».

Розпочав свою роботу і Святий Миколай, який приймає малих і дорослих у своєму офісі. Зустрітись та поспілкуватись з Чудотворцем можна за попереднім записом до 26 грудня.

Я вірю в Святого Миколая, вірю, що він почує наші молитви і побажання, принесе в нашу Україну мир, людям міцне здоров’я, а в кожну нашу українську сім’ю, родину— тепло, радість і благополуччя,— говорить Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

Готували локацію до відкриття кілька місяців. Щоб по-святковому освітити зимове містечко використали майже 9 кілометрів гірлянд.

В цьому році набагато більше доповнено ілюмінацій, є нові локації, сільськогосподарська техніка і вперше відкривається Офіс Святого Миколая, також почали облаштовувати культурно-мистецький центр і реконструйовано дитячий майданчик і воно в комплексі таке казково-зимове містечко, —розповідає Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова.

Також тут можна заглянути в автентичні хатини початку ХХ століття, скуштувати пампушки за старовинним рецептом та відвідати ярмарок з унікальними виробами ручної роботи. А малеча має змогу взяти участь в майстер-класах. До того ж тут багато яскравих фотолокацій, біля яких можна зробити світлини на пам’ять про «Зимову казку у Настасові».

Йдемо і не впізнаємо, чи то наші вулиці, чи наше село. Дуже сподобалось,— ділиться пані Марія.

Такого святкового настрою немає ніде, все таке казкове, нереальне, дуже гарно, дуже задоволена,— говорить пані Інна, гостя «Зимової казки у Настасові».

Діятиме новорічно-різдвяна локація «Зимова казка у Настасові» до 22 січня. В цей період відбудеться багато заходів, серед яких конкурс вертепів, Маланка та фестиваль «Коляда єднає Україну».

Британська розвідка припускає, що Росія на Святвечір готує провокації проти України

Онлайн казино Тернополя стали легальними