Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як одягти маля взимку?

Якщо дорослі взимку можуть цілими днями залишатися вдома, то на дітей таке не діє. Маля полюбляють гуляти. До того ж для адекватного та здорового розвитку їм потрібно свіже повітря. Та як одягнути дитину в зимовий період, щоб їй було доволі тепло та затишно?

Завжди дивимось на термометр

Перш ніж йти на вулицю, треба подивитися на термометр. Адже одягати дитину взимку кожного дня однакового – велика помилка. Сьогодні термометр може показувати +3, а завтра вже -15. Відповідно до цього, і одяг має бути різним.

Перш за все треба брати до уваги, що дитячі зимові комбінезони навряд чи будуть змінюватися відповідно до погодних умов. Отже, обирати треба той одяг, що буде знизу.

Залежно від температури одягаємо під верхню одежу:

  • від 0 до +5 комбінезон з котону та тоненьку шапочку;
  • якщо температура нижче 0 (до – 5) утеплений комбінезончик, або боді зі штанами, шапку, шарф;
  • до -10 котоновий чоловічок та теплу кофту (для зовсім маленьких використовуємо додатково зимовий конверт);
  • до – 20 котоновий сліп, зверху теплий флісовий, конверт, теплі шапку, шарф та рукавички (але бажано при таких температурах повітря залишатися вдома, особливо коли дує вітер).

Якщо дитина вже бігає, то одяг може бути трохи іншим. В цьому випадку треба орієнтуватися на окремі особистості дитини.

Як вибрати комбінезон

Обираючи якісний зимовий комбінезон варто приділяти увагу, як матеріалу зовнішнього шару, так і утеплювачу. Перший повинен забезпечувати максимальний захист від вологи, крім того, захищати малюка від вітру і снігу.

В якості утеплювача може бути банальний синтепон гарної якості. Але наразі, кращі результати показують речі утеплені тинсулейтом або холофайбером. Вони легші за вагою, але дозволяють дитині відчувати комфорт, навіть при низьких температурах повітря.

Особливої уваги заслуговують термокомбінезони. Треба зауважити, що вони зігрівають дитину тільки під час руху. Отже, якщо малюк їздить у візку краще придбати більш утеплену модель.

“Я тут народився, синочку”: Віктор Павлік паказав Михасику рідну Теребовлю

У Тернополі доглядальник убив 77-річного дідуся (ФОТО)