Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чи достатньо води для купання дитини?

Більшості немовлят подобається бути в теплій воді, і прийняття ванни може стати приємним ритуалом і для них, і для батьків. Однак немає необхідності купати дитину щодня протягом першого місяця життя – фактично це може сушити шкіру.

Багато мам думають, що водні процедури – це найбільш щадний спосіб зберегти шкіру малюка чистою, особливо коли він дуже маленький. Насправді багато залежить від якості води. Також важливо враховувати, чи були в сім’ї випадки екземи і чи є у дитини ознаки сухої шкіри.

У яких випадках необхідно використовувати засоби купання

Якщо ти живеш у районі з жорсткою водою, рекомендується використовувати рідкий дитячий засіб для чищення. Придбати гелі для душу, які можна використовувати від народження, можна в інтернет-магазині «Ватсонс» за посиланням: www.watsons.ua/ru/deti/credstvo-dlya-kupaniya-novorozhdennyh/detskie-geli-dlya-dusha/c/A11022. Такі продукти дуже ніжні та не повинні порушувати природний хімічний баланс поверхні шкіри малюка.

Якщо шкіра виглядає сухою, ти можеш додати трохи пом’якшувальних засобів для ванни. Вони зволожують, зменшують лущення, пом’якшують тріщини та зменшують свербіння. Слід мати на увазі, що деякі пом’якшувальні продукти можуть зробити шкіру слизькою у воді. Використовуйте спеціальні пристрої, які допоможуть надійніше утримувати дитину, наприклад, гамаки для ванни, килимки або підставки з поролону. Пам’ятай, що хоча такі речі і підвищують безпеку, ніколи не залишай дитину самої у ванній, навіть на секунду.

Як склад води впливає на шкіру малюка

Протягом кількох тижнів після народження рН дитячої шкіри змінюється з нейтрального на кислий. Ця кисла плівка на поверхні шкіри називається кислотною мантією та діє як захисний бар’єр.

М’яка вода також має кислий pH, тоді як жорстка – лужна. Тому водні процедури безпечні, якщо ти живеш у районі, де вода є м’якою. У разі жорсткої води занадто часто мити дитину пошкодити кислотну мантію і висушити її, а в деяких випадках стати причиною появи екземи.

Чи потрібний додатковий догляд

Можливо, знадобиться м’який рідкий дитячий засіб чи дитячі серветки, щоб видалити жирові відкладення зі шкіри малюка. Це допоможе запобігти появі попрілостей. Зверніть увагу на засоби для чутливої ​​шкіри, що не містять ароматів та спирту, вони не порушать природний шкірний бар’єр.

  • Якщо ти не впевнена у використанні певного продукту, ти можеш нанести його на невеликій ділянці шкіри дитини, щоб перевірити, чи не викликає він будь-яких проблем.
  • Якщо шкіра дитини після купання ще суха, ти можеш нанести на неї зволожуючий крем, призначений для дитячої шкіри. Батькам на вибір пропонуються різні види пом’якшуючих засобів, у тому числі креми та лосьйони.
  • Якщо у малюка атопічний дерматит, важливо приймати щоденні ванни з лікувальними та незмивними пом’якшуючими засобами, що використовуються як замінники мила, оскільки вони відновлять шкірний бар’єр. Обов’язково промокни насухо шкіру дитини, перш ніж зволожувати її після ванни.

“Омікрон” вже у Львові: депутат міськради “підчепив” вірус під час відпочинку в Італії

Огляд казино Вавада