Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянин на вулиці втратив 115000 гривень: що сталося

Тернополянин віддав незнайомцю 115000 гривень. Чоловік був переконаний, що купує колекційні срібні та золоті монети.

115 тисяч гривень втратив тернополянин, придбавши у незнайомця начебто колекційні монети.

Співробітники Тернопільського районного управління поліції задокументували факт шахрайства, скоєний відносно жителя обласного центру. Чоловік віддав незнайомцю 115 тисяч гривень, будучи переконаним, що купує у нього колекційні срібні та золоті монети.

Зі слів потерпілого, невідомий чоловік підійшов до нього на вулиці і просив придбати монети, мовляв, я іноземець, важко працюю в Тернополі на будівництві, але зарплати не платять, тому не маю за що до рідних поїхати. Незнайомець взяв одну срібну й одну золоту монети і запропонував піти до ломбарду перевірити їх. Потерпілий каже, що дійсно працівник ломбарду оглянув товар й оцінив золото у майже 11 тисяч гривень, срібло – у понад двісті гривень.

Які насправді монети давав іноземець оцінщику – невідомо, але те, що отримав тернополянин за 115 тисяч гривень – це 68 дешевих металевих підробок. Чоловік збагнув це, коли показав куплене дружині, котра працює у магазині ювелірних виробів, повідомили “Галасу” у Нацполіції області.

Поліція розшукує зловмисника, а краян застерігають не спокушатися на подібного роду товар. Купувати у незнайомців ювелірні прикраси чи дорогоцінні метали – це завжди ризик втратити кошти.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Смертельна аварія біля Тернополя: поліція досі не озвучує причину зіткнення, а покази свідків різняться

Тернополянка представлятиме Україну на міжнародному конкурсі краси “Місіс Світу”: жінка просить підтримки