Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Порошенку оголосили підозру в державній зраді та сприянні тероризму

П’ятому президенту України та народному депутату від «Європейської Солідарності» Петру Порошенку оголосили підозру в державній зраді та сприянні діяльності «ДНР» та «ЛНР».

Спершу про це на брифінгу 20 грудня повідомив колишній секретар РНБО Олександр Турчинов, а згодом цю інформацію підтвердило й Державне бюро розслідувань.

Справа розслідується за трьома статтями: державна зрада, сприяння діяльності терористичної організації та фінансування тероризму, уточнює ДБР. Якщо провину Порошенка таки доведуть, йому може загрожувати жо 15 років років ув’язнення із можливою конфіскацією майна.

Водночас Турчинов назвав справу проти Порошенка «повністю сфабрикованою» та заявив, що «у влади не вийде зламати опозицію».

«Ідеться про забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014 – 2015 років. Ситуація була надскладною, було військове загострення. У цих умовах тодішнє керівництво країни змогло забезпечити енергетичну безпеку країни», – пояснив Турчинов.

За його словами, владі було відомо, що лідер ЄС збирається від’їжджати на заздалегідь заплановані зустрічі зі Вселенським патріархом Варфоломієм, а також європейськими лідерами, які будуть відбуватися саме цими днями.

«І саме, враховуючи цю ситуацію, вони почали брудне шоу, яке називається “негайне вручення чергової повістки Петру Порошенку на черговий допит”», – розповів Турчинов.

За його словами підозру колишньому президенту України, яку начебто відмовлялась підписувати генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, підписав один із її заступників «прізвищем Симонєнко». Вочевидь, мова йде про Олексія Симоненка, який перебуває на посаді заступника генерального прокурора з 27 березня 2020 року.

Підозру Порошенку відправили поштою, пише «Українська правда» із посиланням на джерела у правоохоронних органах. Відомо, що він наразі перебуває у дипломатичному турне Туреччиною та Польщею.

“Вічна пам’ять Дорогому наставнику”: на Тернопільщині померла видатна людина (ФОТО)

Багатодітна тернополянка придбала квартиру: жінка працювала щодня із 3 ночі