Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Нафтогаз” не зможе довго утримувати тарифи: скільки доведеться платити за газ

Ринкова ціна газу вп’ятеро вища, ніж та, яку отримують українці у платіжках. Побутові споживачі платять меньше, оскільки “Нафтогаз” штучно стримує тарифи. Про це в ефірі програми “Право на владу” заявив голова “Нафтогазу” Юрій Вітренко.

За його словами, якщо ціни на газ не зміняться, “Нафтогаз” не зможе довго утримувати нинішні тарифи. Вітренко заявив, що реальна ціна за кубометр газу – 45 грн, а не 8 грн, за які його продають населенню.

“Тоді буде серйозна розмова всередині країни з депутатами, які голосують за бюджет і визначають джерела та використання коштів, і зі споживачами, з українцями. Ми дійсно будемо разом сідати і вирішувати, як виживати”, – каже голова компанії.

У такому випадку, на думку Вітренко, підприємства теплокомуненерго, можуть перейти на використання біогазу, який можна виробляти з відходів сільськогосподарського виробництва та перероблення сміття.

Також потрібно навчити українців відповідальніше ставитися до споживанні і почати впроваджувати в країні програму термомодернізації.

 

БК Тернопіль поступився лідеру і опустився на 10 місце

На Тернопільщині судили присяжного райсуду, який збив подружжя: чоловік загинув