Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Команда Івана Чайківського в місцевих радах прозвітувала про роботу за рік (ФОТО)

Минув рік з моменту, як команда Івана Чайківського «За майбутнє» розпочала свою депутатську роботу на Тернопільщині. З цієї нагоди представники команди зустрілись, щоб підбити підсумки роботи та обговорити плани на майбутнє.
Першим звітував перед зібранням лідер команди Іван Чайківський.

“Ми старалися створювати нові стандарти: як можна заходити в нову політику не популістичними гаслами, а реальними справами”, – вважає народний депутат України Іван Чайківський.

– Чимало проєктів команда реалізувала завдяки співпраці з громадами. Хочу відмітити Великоберезовицьку, Купчинецьку та Козівську громади, де нам вдалося найбільше реалізувати проєктів: це в сфері медицини, фізичної культури, спорту, освіти і, звичайно, багато проєктів в сфері ремонту і будівництва доріг, де ми дійшли до найвіддаленіших сіл нашої області, — розповідає перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук, який також прозвітував про свою роботу.

Наголос на відновленні доріг місцевого значення
Одне з пріоритетних завдань команди — відновлення доріг у різних куточках Тернопільщини. І завдяки спільним зусиллям та співпраці з владою на місцях, цьогоріч вдалося відремонтувати майже 20 кілометрів доріг, більшість з яких у віддалених селах.
– Найбільше запам’яталось те, що представники нашої команди добралися до тих сіл, зробили дороги там, де по 30-40 років не було доріг. Запам’яталось те, що мешканці тепер зможуть їздити по комфортних дорогах, до тих людей можуть приїхати швидкі допомоги, маршрутки і вони отримують елементарні, базові соціальні речі, які необхідні в 21 столітті, — наголошує депутат Тернопільської обласної ради Святослав Лебонтов.
Протягом року 218 депутатів рад різних рівнів працювали на різними проєктами, особливу увагу приділяли господарським питанням.
– Ремонт доріг і всі ці речі, які ми робимо, — це внутрішня державна чи комунальна інвестиція в розвиток громади, розвиток території нашої Тернопільської області, створення доданої вартості, робочих місць. Це майбутнє господарки, а відтак внесок  у розвиток економіки, — розповідає керівник фракції в облраді Олег Боберський.

Поруч з людьми
– Ми працюємо безпосередньо з тими питаннями, які турбують вже і зараз мешканців міста. Ми отримуємо велике задоволення, коли вирішуємо питання оперативно, часто люди дякують і це для нас основний стимул працювати далі, — каже Андрій Цибульський, депутат Тернопільської міської ради.
Важлива складова у роботі команди Чайківського – розвиток громад.
Вдалося майже в кожному селі реалізувати якийсь мініпроєкт, десь більший: в освіті, медицині, культурі, десь відремонтували дороги, тому зроблено багато. Планів на наступний рік ще більше, тому, думаю, спільними зусиллями вдасться нам все це реалізувати, — говорить Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова.
З нагоди Дня місцевого самоврядування кращих представників команди нагородили подяками та грамотами.

ДТП у Чорткові: жінка на “Нісані” не пропустила вантажівку “ДАФ” (ФОТО)

Вітер, хуртовина і дуже слизько: на Тернопільщині оголосили штормове попередження